Jeg medbragte denne salat til en påskefrokost og den bliver helt sikkert en tilbagevendende gæst i mit køkken. Salaten er inspireret af Geniale Grøntsager (og den bog kan bestemt også anbefales!). Min udgave er mælkefri (og dermed laktosefri).
Salaten er super tilbehør og mætter faktisk fint. Brug den fx til kylling, bøf eller fisk. Ja, næsten hvad som helst.
Bønnesalat med ærtecreme
1 hjertesalat (kan undlades men ser godt ud)
½ kg Grønne bønner
1 aubergine
8-10 Soltørrede tomater
Olivenolie
Salt og peber
Bredbladet persille (kan undlades)
Ærtecreme:
100 g Ærter fra frost
1 fed Hvidløg (kan undværes)
½ øko-Citron
1 spsk tahin
Skyl auberginen og skær den i tern på ca 1 x 1 cm. Vend tern i olie, salt og peber og bag dem i ovn ved 180 C ca 20 min.
Del og skyl hjertesalaten.
Nip (eller tø op) bønnerne. Damp dem et par minutter i letsaltet vand. Dræn og skyl i koldt vand (på den måde får de en bedre konsistens og farve). Dræn igen.
Lav ærtecremen.
Ærtecreme:
Optø ærterne ved at hælde kogene vand over og lad dem stå nogle minutter.
Skyl citronen og pil hvidløget
Dræn ærterne.
Bland ærter med presset hvidløg, salt og tahin. Riv skallen af ca halvdelen af citronen og tilsæt. Pres en halv citron og start med at tilsætte halvdelen af dens saft.
Blend fx med stavblender. Smag til med salt og resten af citronsaften.
Vend grøntsagerne i ærtecremen og pynt med bredbladet persille.
Velbekomme!
PS.
Glem ikke at tjekke min side med gratis sager. Find den HER
Opskriften er vegansk, glutenfri, mælkefri, sukkerfri. Og indlægget indeholder et affiliatelink.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar