Paleolivet: INGREDIENSER OG GREJ

INGREDIENSER OG GREJ

Paleomad/Stenalderkost er skønt, sjovt, sundt og kræver som hovedregel mere udeladelse af dårlige produkter, end indkøb af special produkter. Du kan lave dejlig nærende Paleomad helt uden underlige indkøb. Jeg forsøger at dele opskrifter her på bloggen, der ikke kræver det store indkøb af speciel ingredienser.
Opskrifterne skal jo gerne leve op til Paleolivets motto:
Sjov, sund OG nem hverdagsmad til hele familien

Det er heller ikke nødvendigt med en masse speciel køkkengrej for at lave lækker Paleomad. Man kommer langt med en kniv, en tyndskræller og en stavblender.

Alligevel har jeg et lille udvalg, som er trofast i mit køkken. Ingredienser og grej, jeg er meget glad for, og som jeg giver mine varmeste anbefalinger. De giver lidt ekstra muligheder for at lege og udfolde sig i køkkenet.

________________________________________________________ 

3 gode ingredienser til dit paleo køkken:


#1. Loppefrøskaller (også kendt som HUSK eller Psyllium-frøskaller)
Jeg vil starte opfordre dig til at kigge forbi Matas eller en internetshop og anskaffe dig en stor pakke loppefrøskaller / HUSK /  Psyllium-frøskaller (Samme produkt flere navne / flere producenter).
Loppefrø er multi-anvendelige i dit paleokøkken, hvor du tit ville bruge lidt mel til at binde med.

Den fra natur-drogeriet er som regel billigst, (ca 1/2 pris i forhold til HUSK). Du får dem til en god pris her: loppefrøskaller. Den er god til at opsuge væde, hvor man ellers ville bruge mel. Og til at få ting til at hænge sammen. Desuden holder de gang i maven. (Du kan købe den lidt dyrere udgave, altså HUSK i de fleste større supermarkeder)

#2. B-vitamin gærflager
Jeg elsker gærflager. Hvis du er mælkefri er gærflager  en dejlig ting.

Gærflagerne er inaktivt gær, de jævner let og giver en ganske let ostesmag. Ikke som rigtig ost, men nok til lige at give en ret en ekstra nuance. Desuden har det flere sundhedsfordel og tilføre b-vitaminer og vegatabilsk protein. Jeg har skrevet et helt indlæg om gærflager her:
Hvad er gærflager?

Jeg har ikke set gærflager i supermarkedet, så det er altså enten helsekosten, matas eller nethandel. Igen er den fremstillet af natur-drogeriet billigst.
Jeg ender altid med at købe dem hos Med24.dk, fordi de har den bedste pris.
Find den lige her: Køb b-vitamin gærflager her.

#3. Kokosmælk
Jeg bruger desuden en del kokosmælk, og det kan sagtens købes i ovenstående butikker eller i
supermarkedet (Brugsen og Fakta har uden mærkelige tilsætningsstoffer). Men du kan også lave det selv, som beskrevet her:

Kokosmælk, kan tit indgå i retter, hvor du ellers ville have brugt fløde. Du kan også lave en form for flødeskum (her bruger jeg dåse kokosmælk). (find et eksempel på kokosflødeskum her)


Min favorit helsepusher:________________________________________________________________

3 gode køkkenredskaber i Paleokøkkenet


Igen, du kan sagtens bruge hvad du har i køkkenet. (Jeg antager at du har en blender af en slags) Men der findes et par ting, der gør livet lidt nemmere og sjovere. Her er nogle af mine favoritter:


#1. Spiralizer:
Spiralizeren er en herlig sag, der lyhurtigt laver 4-5 squash om til pasta til hele familien. Se evt Paleolivets anmeldelse her:
Spiralizer anmeldelse
Og eksempler på hvad den kan bruges til her:
Will it spiralize?
Tjek også
10 gode ideer til brug af spiralizer

Den bedste pris (300 kr) jeg har fundet den til er hos Helseplus:
 Spirali spiralizer tilbud.#2. Mandolinjern.
Jeg fik et mandolinjern i julegave og er så glad for det.

Kål, fennikel, broccoli, alt muligt kan let skæret i fine tynde stykker, der er nemme at tygge og gør salaten lidt mere lækker.

Mandolinjern kan købes her

#3. Garject hvidløgspresser:


En hvidløgspresser? Yep! Denne model er for vild! Den er indrettet som en alt i- en sag, og gør det langt lettere at bruge hvidløg i maden. Læs min lille beskrivelse af hvidløgspressen her og SE DEN I AKTION I MIT KØKKEN (inkl. en lille ups til sidst i videoen).
Den kan købes her:  Garject hvidløgspresserMåske en af ovenstående var en ide til ønskelisten?
____________________________________________________________

Kogebøger:

Det er også dejligt at have et par kogebøger til at blive inspireret af.
Og ikke mindst slå op i.

Vil du vide, hvilke jeg bla bruger, så se:
 anmeldelser af Paleo kogebøger

 

  

Min favorit helsepusher:


Siden indeholder affiliate-links, og du støtter derved bloggen ved at handle gennem dem uden at det koster ekstra for dig. Tak! Jeg anbefaler kun produkter, jeg selv elsker og bruger til dagligt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar