4 steaks (eller koteletter)
2 fed hvidløg
1-1½ kg rodfrugter (fx gulerod, pastinak, persillerod, rødbede eller kartoffel)
1 spsk timian
Saft af en ½ citron
3 spsk. Olivenolie
Tænd ovnen på 175 grader, og sæt lidt vand over at koge, fx i en elkedel.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i skiver. Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er let møre, og lad dem dryppe af i en sigte.
Kom rodfrugterne i et fad, krydr med timian, salt og peber, dryp med olie.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er godt gyldne.
Krydr steaks med salt, peber og presset hvidløg og steg dem i fedtstof på en varm pande et par minutter på hver side.
Servering
Dryp de bagte rodfrugter med citronsaft, og server med steaks.
Tip!
Du kan også vælge at vende rodfrugterne i olie og krydderier uden at blanchere dem først. Så skal de have ca 45 min i ovnen.
Andre slags kød kan vælges, fx lam eller kylling.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar