Paleolivet: 6 fordele ved food prepping

mandag den 17. august 2020

6 fordele ved food prepping


Food prepping betyder på dansk: Forberedelse af din mad.

Fordelene ved food prepping: Du sparer tid og penge, får overblik over dit køleskab, indkøb og sundhed. 


Brug metoden, som det passer ind i dit liv, hvad enten du vil forberede dine indkøb, lave madplan for hele ugen, bruge et par timer på at fylde fryseren, snitte grøntsagerne, så de er lige til bruge i maden eller snuppe til snack direkte fra køleskabet. Eller måske er du fristet af fitness-udøver-modellen: Gør alle dagens måltider klar i bøtter til køleskabet til flere dage ad gangen (De spiser ofte det samme).



De 6 fordele ved food prepping


1. Spar tid

Den måske bedste grund til at food preppe er, at du sparer tid. Når du ved, hvad du skal spise i de kommende dage, skal du ikke finde på og handle ind hver dag. Derudover sparer du også tid, når du laver større portioner mad, for det tager altså meget kortere tid en stor gryde kødsovs, end det tager at koge 4 små. Du kan også lave større portioner, af noget der kan bygges videre på. Det er super nemt, når du kommer træt hjem fra arbejde



2. Sund og slank

Når maden ikke er planlagt og klar på forhånd, er det nemt at falde i "gør det nemmeste" fælden. Og for mange, er det lig med den mindre sunde udgave eller ligefrem færdiglavet mad.

Når maden allerede er valgt og halvt eller helt klar, er det mindre fristiende at spise andet end den mad. Når du planlægger og food prepper, bliver det nemmere at leve sundere, uanset hvad det betyder for dig. Fx mindre sukker, mindre fedt, ingen gluten eller noget helt fjerde, fordi vælger og forbereder de retter, der lever op til dine behov, og de dermed altid er tilgængelige.


3. Spar penge

Helt ærlig, det er svært at undgå impulskøb, når du alligevel er nede og handle. Med food prepping skærer du automatisk ned på antallet af  indkøb og du ved præcis hvad du skal have når du køber ind. Chancen for at aftensmaden består af fastfood minimeres. Det er kendt, at mange bliver overraskede over, hvor mange penge de egentlig bruger på fastfood, når først de ser nærmere på deres rutiner. 

Med en plan for, hvad du skal spise, og køber ind, øger du sandsynligheden for, at maden bliver spist i stedet for at ende i skraldespanden, hvilket også sparer dig for penge.(Se også 6.)


4. Hygge frem for stress når det gælder madlavning 

Der er dem, der elsker at lave mad, og så er der dem, der mest af alt ser det som noget der skal overståes. Begge typer får fordele ud af at food preppe. 

Dig der elsker at lave mad, vil formentlig opleve det er hyggeligere at gøre en søndag eftermiddag, hvor de har sat tid af til det, frem for lige før spisetid, hvor du er træt, børnene utålmodige og alle er sultne. 

Dig der ser madlavning som noget der skal overståes, vil opleve, at du bruger langt mindre tid på det, og gør du det på et tidspunkt, hvor du har tiden, kan du hygge dig imens. Fx inddrage din familie, høre musik eller snuppe en god krimi på lydbog.


5. Nemmere hvis nogle i familien spiser selektivt

Kræsne familiemedlemmer er nemmere at håndtere. Du kan f.eks. lave en større portion er personens favorit-ret og fryse ned i mindre portioner. Når resten af familien, gerne vil prøve nye og spændende ting, har du den i baghånden lige til at tage op af fryseren. Spiser i forskelliget, fordi du eller en anden er på en special diæt, er det også nemmere at håndtere, hvis det hele er planlagt og klar på forhånd. 


6. Stopper madspild

Danskerne smider stadig alt for meget mad ud. Ca 700.000 ton mad pr år i følge stopspildafmad.dk.

Når du food prepper, kan du designe din madplan til at få brugt resterne og lade store grøntsager indgå i flere retter og på den måde undgå at smide ud. Du slipper også for at finde ubrugte ingredienser uspiselige i køleskabet, fordi du ikke lige fandt på, hvad de skulle bruges til.



Gør food prepping (endnu) nemmere for dig selv:

Du vil opdage, at food prepping er tidsbesparende og økonomisk, men også kræver en indsats i forhold til planlægning og forberedelse - inden du starter med at preppe.

Hvis du går død i planlægning, indkøbslister og finde på hvordan du skal få brugt alle råvarene fornuftigt, er der hjælp af hente!

Som medlem af foodprepperklubben.dk. får du madplaner, opskrifter, indkøbslister og prep-planer direkte i din indbakke.

Læs og tilmeld her>>


Det betyder at:


-Du slipper for at finde på nye retter hver uge

-Din indkøbsliste er allerede skrevet og opdelt efter råvare, så det er nemt at finde rundt i supermarkedet

-Alle dine aftensmåltider vil indeholde masser af grøntsager

-Du vil få spændende mad og nye smage hver uge

-Har du allergier eller personlige fravalg i kost, er det nemt fordi planerne er designet, så dig der ikke spiser mælk, gluten, nødder osv kan være med. Vil du spise low carb eller paleo er det også en mulighed.

Vi ses i klubben!

KLIK her og se hvordan du får din første måneds medlemsskab for bare 29 kr>>


KH Malene


Ingen kommentarer:

Send en kommentar