lørdag den 28. juli 2012

Brug grønsagstoppene

Normalt smider vi toppene af grønsagerne ud, fordi det er bunden vi skal bruge. Men helt ærlig, det ville en rigtig stenaldermand da ALDRIG gøre - det jo mad, vitaminer og næring. Og det behøves du heller ikke. Jeg har googlet lidt og fundet ud af, at der er masser af muligheder, De friske er nemlig lækre og kan spises i salaten eller stuves.

I dag havde jeg toppe fra gulerødder, radiser og et par rødbeder der skulle udtyndes.

Sammen med lidt alm.salat, lidt rucolla og et par jordbær fra haven og rester af fiskefrikadellerne fra igår, blev det til en herlig frokostsalat:
Et par tips til at spise grøntsagstoppe.
Et par natur-pestoer - hvor du kan erstatte en del af indholdet med grønttoppe!
Rucolapesto
Skvalderkålspesto
    God fornøjelse. Hulehilsen Malene

1 kommentar:

  1. Der kan man bare se! Jeg har faktisk tit tænkt over det, når jeg har stået med de store, friske toppe fra alverdens grøntsager, og tænkt at det var en skam at smide ud... Tror det er angsten for at komme til at spise noget giftigt? Men nu skal jeg da helt klart ud og have tyndet i mine radiser, samt brugt gulerodstoppe næste gang. Det er jo fantastiske ressourcer. Fint indlæg :-)
    Kh Sheila

    SvarSlet