Paleolivet: Kalvefrikasse

søndag den 9. maj 2021

Kalvefrikasse

 


4-500 g kalvekød i tern

½ kg gulerødder

2 dl frosne ærter

2 laurbærblade

salt /evt bouillon

1 porre

4 spsk majsmel (eller boghvedemel). For ægte paleo, jævn fx med gærflager.


1 kg kartofler (For paleo/lowcarb brug grønne bønner eller blomkål)

1 bundt dild


Kom kødet i ½ liter kogende vand. Kog op, og skum urenheder væk med en ske. 

Del porren i grøn og hvid. Skyl den grønne del grundigt.

Tilsæt den grønne porretop, 1 tsk salt eller 1 bouillonterning og laurbærblade. Kog kødet ca. 1 time ved svag varme under låg. 


Skræl og skær gulerødder i små tern. Skær den hvide del af porren i skiver og skyl grundigt  (Se evt DENNE video med tip til at gøre det nemt)

Hak dild.

Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.


Når kødet har kogt 1 time, fjernes laurbær og porretop. Gulerødder og den hvide del af porren tilsættes. Kog yderligere 5 min. 


Jævn sovsen:

Rør majsmel/maizena op i lidt koldt vand. Spæd op med½ liter vand. Kog op, så det jævner. Smag til med salt og peber.


Tilsæt ærter og varm dem kort.


Server med kartofler og dild.



Tip! 

Retten er en rigtig mormor ret -elsket af børn og voksne. Hvis du vil undgå kartofler kan du enten tilsætte flere gulerødder og ærter og spise den som den er! Eller du kan servere den med dampet blomkål. Eller brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar