Kalvefrikasse - næsten bedre end mormors
4-500 g kalvekød i tern
½ kg gulerødder
2 dl frosne ærter
2 laubærblade
salt /evt bouillion
1 porre
4 spsk majsmel (for ægte paleo, jævnes med pofiber eller kokosfibermel eller arrowroot -find jævnetips her)
1 kg kartofler
1 bundt dild
Kom kødet i ½ liter kogende vand. Kog op, og skum urenheder væk med en ske.
Del porren i grøn og hvid. Skyl den grønne del grundigt.
Tilsæt den grønne porretop, 1 tsk salt eller 1 bouillonterning og laurbærblade. Kog kødet ca. 1 time ved svag varme under låg.
Skræl og skær gulerødder i små tern. Skær den hvide del af porren i skiver og skyl grundigt (se evt video i medlemsområdet)
Hak dild.
Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
Når kødet har kog 1 time, fjernes laurbær og porretop. Tilsættes gulerødder og den hvide del af porren. Kog i 5 min.
Jævn sovsen:
Rør majsmel/maizena op i lidt koldt vand. Spæd op med½ liter vand. Kog op, så det jævner. Smag til med salt og peber.
Tilsæt ærter og varm igennem.
Server med kartofler og dild
Tip!
Retten er en rigtig mormor ret -elsket af børn og voksne. Hvis du vil undgå kartofler kan du bruge flere gulerødder og ærter og spise den som den er!
Glutenfri, mælkefri
Ingen kommentarer:
Send en kommentar