Paleolivet: Indisk kalkun i tomat og kokos

tirsdag den 12. januar 2016

Indisk kalkun i tomat og kokos



Det dufter helt fantastisk og det smager mindst ligeså skønt.
Den indiske kalkunret er en fin hverdagsret, der er både Paleo og Whole30 egnet. Den er også lowcarb, hvis du udelader guleroden (erstat evt. med en ekstra peberfrugt).



Indisk kalkun i tomat og kokos


(ca 5-6 personer)
1 kalkunbryst 7-900 g
2 store løg
2-4 fed hvidløg
1 stor gulerod
1 grøn peberfrugt
1 ds flåede/hakkede tomater
1 ds kokosmælk

1 tsk korianderpulver
1 tsk spidskommen
1 tsk karry
1 tsk ingefærpulver
2 tsk paprika
2 tsk gurkemeje
2 tsk salt
Evt. ½ tsk chili

Skær kalkunbrystet i tynde skiver eller strimler.

Pil hvidløg og løg. Skær løget i tynde skiver og pres/riv/hakket hvidløget.
Varm en pande med noget fedtstof (fx kokosolie eller olivenolie). Svits løg og hvidløg. Tilsæt alle krydderierne og giv det yderligere 2 min.

Tilsæt så kalkunkødet til den varme pande. Du får måske  brug for at tilsætte lidt mere fedtstof. Brun kalkunkødet.
Skræl og riv guleroden.
Når alt kødet har skiftet farve, tilsættes den revne gulerod.

Tilsæt så kokosmælk og flåede tomater og 1 dl vand.
Lad det simre i 10 min.

Imens skylles peberfrugten og skær den i strimler.
Efter de 10 min. tilføjes peberfrugten og retten simrer yderligere 5 min.

->  Hvis du vil servere med broccolimos, skyl og skær i mindre stykker. Kog mør i lidt vand med salt. Mos broccolien.


Tips!
  • Der er masser af sovs, og retten passer fint til at servere på en mos af en slags, eller hvis du vil gøre det hurtigt, så bare på et par dampede grøntsager.
  • Retten kan tilføjes flere grøntsager, fx grønne bønner eller ærter.
  • Du kan bruge kyllingebryst i stedet for kalkunbryst
  • Prøv også den Indiske laks
  • Prøv frisk ingefær i stedet for pulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver kan bruges i stedet for hvidløg

Hulehilsen Malene



PS: Hvis du er ny i Paleo-universet, vil du få fordel af at komme på Paleolivets VIP-liste.
I intromailen får du nemlig et oversigts-ark over hvilke fødevarer du skal prioriterer, samt en mini e-bog med 7 hurtige retter til middagsbordet.
Efterfølgende får du en hel serie af mails, med tips til at få det til at gå lidt hurtigere i køkkenet, også når du vil spise sundt og have flere grøntsager i din kost.
Det er alt sammen gratis - og du tilmelder dig lige her:
KLIK HER: JA TAK - det vil jeg da gerne have!

***************************

2 kommentarer:

  1. Åhh meget lækkert, tror jeg vil lave denne ret til aften :-)
    Har det hele på nær koriander, men det kan nok undværes.

    God dag ønskes og med god appetit :-)

    SvarSlet
  2. Du kan sagtens undvære koriander og få en super lækker ret alligevel! God fornøjelse

    SvarSlet