Paleolivet: Det smager som kage - og så er det råkost. Gulerodssalat a la Vanløseblues

mandag den 23. november 2015

Det smager som kage - og så er det råkost. Gulerodssalat a la Vanløseblues

Alle kender gulerodssalat, ikk? Men denne her gulerodssalat, den er bare en tand bedre, sjovere, mere yummi!

Helt ærlig, så smager den mest af alt, af gulerodskage.

Det er den perfekte snack når du er lækker sulten, men ikke lige synes kage er svaret!
Den kan selvfølgelig også serveres som en del af et måltid.


Opskriften er fra Vanløseblues nye kogebog: "Geniale grøntsager". Jeg smagte den første gang på bogmessen, hvor jeg drejede forbi for at sige hej og tage bogen i øjesyn. Smagsprøver er ALTID et hit. Og jeg købte bogen lige på stedet.
Jeg har spurgt Maria fra Vanløseblues og fået lov at dele opskriften med dig, så her er den:

Gulerodssalat med et twist af gulerodskage


½ kg Gulerødder
50 g Rosiner
Citronsaft fra 1 citron (Jeg var i sommerhus, og havde ingen citroner. Du kan også bruge appelsinsaft og 1 spsk æblecidereddike)
1 tsk kanel
1 spsk olivenolie
½ tsk salt
50 g kokosmel (den gammeldags slags)

Hak rosinerne groft.
Bland citron eller appelsinsaft, med kanel, olie og salt. Bland det med rosinerne og lad dem trække.
Imens klarer du gulerødderne. Rens eller skræl dem og riv dem.
Kokosmelen ristes på en tør varm pande, til den er lysebrun og dufter.

Vend rosiner og gulerødder og det meste ristet kokos. Gem lidt til pynt.

Til dig der må eje bogen Geniale grøntsager. Her kan den bestilles:


Bogen er udsolgt hos Maria fra Vanløse blues, men kan nemt bestilles til levering hos:



Er du VILD med gulerodsskage? Så prøv også:


Kig forbi bloggen igen snart, hvis du vil se min anmeldelse af "Geniale grøntsager"! Den er nemlig på trapperne.  Har du svært ved at følge med i, hvornår der er nye indlæg på bloggen? Så anbefaler jeg bloglovin, som hver dag sender en mail med oversigt over nye blogindlæg på de blogs du følger.

Hulehilsen Malene

Boglink = affiliate




1 kommentar:

  1. Har lavet den i dag, dog med dadler og lidt hasselnødder da jeg ikke havde rosiner - virkelig god råkost!!

    SvarSlet