Paleolivet: Torsk med ærtecreme

søndag den 29. november 2015

Torsk med ærtecreme


Ærtecreme er super nemt og hurtigt at lave, og så smager det bare lexi. I dag har jeg sat det sammen med en mere neutral torsk. Jeg bagte også spinat i ovnen med lidt salt og peber, men mange andre ting vil også være gode at servere til torsk-ærtecreme kombien. Fx en tomatsalat eller dampet broccoli.

Hvis du er på #trænsomAnna -holdet og træner kettlebells eller lign. så kan ærtecremen bruges som den stivelse, du skal have i dit eftertræningsmåltid. Så bliver det ikke meget nemmere ;-)

 

Torsk


1 stk torsk pr person
salt og peber
Evt en god chorizo eller lidt parmaskinke

Ærtecreme

2 fed hvidløg
5 del ærter (De kan være frosne)
3 spsk olivenolie
citronsaft eller en god eddike
salt og peber


Tænd ovnen på 180 grader.

Pil hvidløget og smid det i en gryde med 2 dl vand og lidt salt. Kog det 2 min. Tilsæt ærterne og lad det hele koge yderligere et par minutter. Hæld kogevandet fra men gem det.
Blend ærter og hvidløg med olie, salt, peber og 1 spsk eddike eller citronsaft. Smag til om den skal have mere salt eller syre. Juster konsistensen med kogevandet.

Torskestykkerne ligges i et ovnfast fad (helst metal, da keramik/glas er længere tid om at varme op). Krydr med salt og peber. Placer et stykke chorizo eller parmaskinke oven på torsken.
Giv fadet et par minutter (6-8 min) i ovnen til torsken er klar.

Velbekomme!

Find mere inspiration her:
Som et stop spild af mad-projekt, har jeg også udviklet en ærtecreme med blomkålsblade
For dig der synes torsk er lidt kedeligt og smagsnautral, vil jeg anbefale torsk i tomat og oliven
Ovenstående ærtecreme kan også serveres til kød og fugl, fx de gule kyllingedeller

Hulehilsen Malene
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skal jeg sende dig gaver og videoer om alt det mentale omkring mad?

Følelsesspisning, motivation, vægttab, sundhed og meget mere.

Vi hader også spam. Du kan afmelde nårsomhelst.

Thank you!