Jeg elsker at have færdige krydderiblandinger stående.
De får hurtigt ben at gå på i mit køkken. Når jeg lige står, og skal til at tilberede et eller andet "almindeligt", får det et nyt twist, med en krydderiblanding. Uden at jeg skal stå og tænke, hvordan skal jeg nu kombinere...
(Ja, der er faktisk dage, hvor jeg ikke gider finde på nyt!!)
2 Gode blandinger .. og en salt
I dag får du et par krydderiblandinger fra bogen "Stenalderkost" som jeg har anmeldt her.Blandingerne kan bruges til opskrifterne i bogen. Så er det virkelig hurtigt at smække noget lækker mad sammen. Men der er masser flere muligheder, selv om du ikke har bogen.(Den er nu ellers god) Se forslag under de forskellige krydderblandinger.
Jeg har allerede brugt den første portion af mine op (Pikant blanding)!
Salviesalt
1 håndfuld frisk salvie eller timianskal af 1 citron
100 g havsalt
Blend sammen - tør i ovn (50 grader 1 time eller 2)- blend igen
-> Kan bl.a bruges til æg, spinat eller nedenstående krydderblanding.
Pikant krydderiblanding
2 spsk salviesalt (eller timiansalt)
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
½ spsk paprika
1 tsk peber
-> Brug fx til laksedeller (>>opskrift på laksefrikadeller her<<), morgenæg, stegt spinat, når du skal stege et par kyllingebryster eller kyllingelår.
Karry krydderiblanding
1 spsk karry1 spsk løgpulver
1 spsk paprika
½ spsk kanel
1 spsk havsalt
-> Brug fx til bagte søde kartofler eller fisk. Du kan også give dine lammekoteletter et twist med denne blanding.
Et lille tip!

Har du set anmeldelsen?
Hvis du ikke har læst anmeldelsen af kogebogen, finder du den her: Anmeldelse af Stenalderkost
Vil du have flere krydderblandinger?
Prøv en anden god krydderiblanding: Tacoblanding
Hulehilsen Malene
Indlægget indeholder affiliate-links. Det er links til hvor jeg selv handler, fordi jeg synes prisen af god. Handler du gennem disse links, støtter du bloggen UDEN at det koster dig noget! Så tak for det!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar