Paleolivet: Skyhøj forbrænding. Status uge 4

fredag den 17. oktober 2014

Skyhøj forbrænding. Status uge 4


Reflektioner over ugen der gik.

Når man skal spise kartofler, kan de ligeså godt være blå!

Grønt
Whauuarrr... 6 kopper grønt om dagen .. altså sådan 6 kopper af mindst 1,2 dl. Det kræver alligevel mere fokus end jeg havde troet. I starten af ugen gjorde jeg mig ikke sådan rigtig umage. Troede jo nok, jeg havde mit på det tørre, men øhhh.. altså.. når jeg så talte efter lå jeg et sted mellem 4 og 5 kopper. Jeg indtager jo også frugt, men det tæller IKKE med her. Hallo!
Men min stakkels slidte juicer (den er faktisk virkelig slidt, og der er en plastikdims der er brækket af, så den skal betjenes lidt forsigtigt), den er kommet i auktion i denne uge. Og så kommer vi jo nemt derop.

Desuden har mit morgenmåltid nok været "for lidt grønt", da avokadoen jo heller ikke tæller med (Den tæller for fedt).
Mit favorit-morgen-måltid for tiden er: 3 spejlæg stegt i rigeligt med kokosolie og drysset med urtesalt, ½-1 avokado og en håndfuld tomater fra drivhuset (har lige spist de allersidste SNØFT).

Jeg har de sidste par dage i stedet spist karry-spinat med æg eller salatrester til mine spejlæg.
Faktisk har de sidste par dage været rigtigt blærede og perfekte på grøntkontoen!

Fordøjelse
Og så var der den med fordøjelsen. Den har det ikke en dyt bedre end starten af ugen. Jeg skal stadig bare overveje ordet "fordøjelse" og vupti! Forstoppelse til mig. Eller dvs. jeg er efterhånden kommet frem til 2 ting der stopper kanalen (må man godt skrive sådan på sin blog?).
1. Mælkeprodukter
2. Stress
Den første er jeg rimelig god til at styre uden om, selv om der da ryger lidt ost (ged/får) ned engang i mellem.
Den anden- stress, det går ikke helt så godt. (Spring denne parentes over, hvis du ikke gider vide hvorfor: Altså, jeg skal faktisk stoppe på mit job - et fuldtidsjob, men arbejder stadig væk. Jeg søger så også nyt job. Og bruger "lidt" tid på min blog og mit nyhedsbrev. Og er i gang med 2 kurser. Og i gang med at prøve at starte en virksomhed, sammen med en gruppe mennesker, jeg næsten lige har mødt. Så har jeg selvfølgelig også lige 3 børn, en kat og en mand, der gerne vil have min opmærksomhed, samtidig med at jeg forsøger at bearbejde nogle kedelige omstændigheder i mit liv. Det er jo aaalt for meget. Og noget må skæres fra. Bloggen er min hobby og mit pusterum, så det går ikke. Det ku ellers være fedt, hvis man fik timeløn for at blogge, så tror jeg, jeg ville være RIG! Nu er jeg bare rig på gode oplevelser og søde læsere.
Børn. ah går ikke. Mand, nej ham kan jeg heller ikke undvære. Nå en løsning må findes)

Har jeg lavet vejrtrækningsøvelser inden maden? NEJ  (Det er svært, det føles åndsvagt)
Har jeg spist uforstyrret uden bøger/blade/pc/telefon? NEJ (Hvorfor er det, man altid "skal lige")
Har jeg tygget min mad mere grundigt? Ja, til nogle måltdier, har jeg husket det.
Har jeg været ustresset når jeg spiser? De fleste gang, men pt kan bare det at tilberede et måltid i ulvetimen, vælte mig lidt af pinden, så ikke hver gang.

Lad os bare sig, at det vidst godt kan tåle, at få fortsat fokus i næste uge!

Motion.


Lad mig  starte med at give dig et lille tip! Bare fordi træningen kun varer 15 min. skal du ikke tro, du kan genbruge dit træningstøj dagen efter!!! (Pew, det blev nogle ildelugtende 15 min den dag).

Ellers er jeg ret vild med det der 15 min. koncept. Det er faktisk langt nemmere end jeg troede, at tage sig sammen til at få klaret sine 15 min. Og i denne uge, har det også føltes som motion. Så jeg går og krydser fingre for, at det her Skyhøj forsøg, rent faktisk ender med nogle positive resultater!

Dag 1: Walk outs 6 ad gangen m 45 sek pause. Det var svedigt
Dag 2: Goodmornings m 12 kg.  6 ad gangen med 45 sek pause. Det var ikke helt så hårdt
Dag 3:Fri. Det var slet ikke hårdt ;-)
Dag 5: Push press. 8 kg + gåtur med datter.
Dag 6:  Goblet squat: 10 runder af 6 med 12 kg. Det var svedryppende svedigt!
Dag 7: Fri

De 45 sek pause bruger jeg til øvelser fra uge 1 og 2 (pånær den der vejrtrækningsøvelse, der stadig gør mig svimmel)

Status på kroppen.


Altså - de kilo jeg havde med hjem fra sommerferie - de er der stadig.
Resultater på bade vægt +0,2 kg (det er i den ende, hvor det ikke rigtig tæller som hverken + eller minus i min verden)
Resultater på målebånd:  Hofterne er 1 cm mindre end sidste uge. Pew!!! (For som nogen måske husker, var de blevet bredere end udgangspunktet og det er IKKE godt)

Min vægt måler muskelprocent og fedtprocent med noget usikkerhed. Der er ikke bemærkelsesværdige ændringer på disse.
....... Det er nu jeg skal grave meget dybt i mig selv og finde min tålmodighed frem, for ikke bare at skære i madmængderne og få det overstået.... Vil virkelig gerne have den fedtprocent NED!


Maden.

Eksempel på mad fra en træningsdag.
Frokostsalat
  • Morgenmad: Karryspinat med æg
  • Formiddag: Juice med stængler fra persille og grønkål, et par kålblade, ½ agurk, 1 gulerod ingefær og æble. (Note: Når du blander gulerod i din grønne juice bliver den temmelig mosevands-farvet)
  • Frokost: En KÆMPE portion salat toppet med tern af en kotelet. (Tror der var 4 kopper grønt her)
  • Efter træningsmåltid: Det er salaten jeg ikke kunne spise til frokost inkl. kødet + nogle kogte kolde kartofler og lidt ekstra frugt+lidt mørk chokolade. (For at have været et rigtig godt efter-træningsmåltid, skulle der nok have været lidt mere protein)
  • Aftensmad: Stegt økoflæsk med mos af bagt Hokkaido, toppet med tomat i tern og persille. (Det var mums)

Se det var jo en god dag, for jeg kom faktisk OVER 6 kopper grønt.

Eftertræningsmåltider.
Der var også den dag, jeg testede "cacao" som eftertræningsmåltid. Det er nok lidt snyd, for der er ingen kulhydrater med stivelse i, men det fungerede godt (læs det var nemt). "Min" cacao indeholder æg=protein og dadler=hurtige kulhydrater. Normalt er der også kokosolie i, men jeg skiftede det ud med kokoscreme, for at få lidt mindre fedt.
Cacaoen - som er SÅ GOD- er slet ikke min opfindelse. Du finder den her: http://madiharmoni.dk/lynhurtige-chokoladelaekkerier/
(Du kan roligt surfe rundt på siden, Jeanette laver de lækreste opskrifter, som samtidig er super sunde)

Jeg fik også et tip af en læser - Eva- i sidste uge. Nemlig at have et par kogte kartofler liggende til eftertræningsmåltidet. Og da jeg har det lidt svært med den der "kulhydrat med stivelse"-del, så har jeg taget det til mig, som en fin løsning. (Som du kan se på det allerøverste foto i indlægget, har jeg endda fået dem i blå :-) )

Næste uge.


Tænk at jeg skal i gang med uge 5. Det går jo ret fint. (Det tager bare en hulens lang tid, at skrive de her status indlæg, men det er hyggeligt. Som en slags dagbog)

Der skal trænes efter trappemetoden. Spændende. Glæder mig til at lidt afveksling i øvelserne
Jeg skal lære at spise træningsmåltider. Det bliver lidt af en udfordring, da jeg normalt har MINUS-appetit lige efter træning. Jeg har bestilt noget af det anbefalede proteinpulver, for det er virkelig svært for mig at spise kød/æg/fisk lige på det tidspunkt.
Der er fokus på hjerne og stress. Jamen hallo, hvor passende! Tror i bogen er skrevet til mig?

Hvis nu....
 

Ny status om en uge. Glæder mig.
Hulehilsen Malene
 


Indlægget indeholder affiliate links til min favorit net helsekost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar