Jeg lover, det er det hele værd - det smager skøøøøønt!
Her rester serveret på squash spaghetti og toppet med et par kapers og lidt sambal olek(Chili) |
Denne her ret er simpelthen SÅÅÅÅ nem, hvis du bare har en stegeso.
Den er også ret fleksibel i forhold til, hvilke grøntsager og krydderier tilføjer. Du kan sagtens lave den på en hverdag. Og du vil ikke fortryde.
Men inden vi går i gang med maden... har du måske lyst til at hente den gratis guide med tips til din stegeso? Hent den HER.
Snyde nem pulled beef i stegeso
1 oksetykkam (du kan også bruge bov eller en cuvette)
2 porrer eller 2 løg
Evt. 1 par rodfrugter, fx knoldselleri
Urtekram allround krydderi* (Nogen gange kan du være heldig at få den i Netto)
1 lille dåse koncentreret tomatpure
Ekstra grønt til senere (kan til nød udelades)
2 squash
1 aubergine
1 peberfrugt valgfri farve
Sådan gør du
*Aftenen før - Her går de første 5 min
Pak stegen ud og gnid den godt ind i en håndfuld all around krydderi. Pak den ind i film og smid den tilbage i køleskabet.
(Pssst. Hvis du har meget travlt om morgenen, kan du også gøre grøntsagerne klar nu)
*Morgen inden arbejde - Her går ydereligere 5-10 min
Skær de 2 porre eller løg i grove stykker og smid i bunden af en stegeso sammen med den koncenterede tomatpure. Rod evt. lidt rundt. (Og nej, der skal ikke tilsættes væske!)
Hvis du bruger rodfrugter, skal de også ned nu.
Pak kødet ud og smid det ovenpå.
Smid låg på stegesoen og stil det hele i ovnen ved ca 110 grader (almindelig varme, hvis du har).
Så skal den passe sig selv de næste 9-10 timer eller hvor længe du er ude af døren.
*Her går de sidste 5-10 min. Det sker når du kommer hjem fra arbejde eller en times tid før i skal spise.
Hak ekstra grønt i stykker og smid det ned i stegesoen og ind i ovnen igen. Hvis det er lidt knebent med tid, kan du skrue lidt op for ovnen, til fx 160 grader.
Jamen, så er maden klar. Bøffen skal selvfølgelig lige "pulles" / trækkes. Det gør du med to gafler, så trækker du det smør-møre kød i strimler og presser det lidt ned i den lækre saft i bunden af fadet.
Velbekomme!
Serveringstips (Øj, det lyder husmoderligt :-) )
**Du kan vælge at servere den, som mange gør med pulled pork, nemlig med en gang cole slaw. Se opskriften på vores favorit cole slaw her.
**Den kan også spises med blomkålsmos.
Se den lækre opskrift på blomkålsmos succes her.
**Savner du lidt syrligt modspil, kan du presse et æble og hælde over kødet. Du kan også vælge juice-sovsen fra Pulled pork opskriften. Du finder opskriften på juicesovs her. (Scroll lidt ned)
**Har du travlt, som jeg havde i denne uge, så kan du også bare vælge at servere kødet til en gang frost grønt fra pose, du lige vender på panden. Jeg fandt en lækker wok-blanding, der godt nok indeholdt et par babymajs, som egentlig ikke er Paleo, men som jeg anser for forholdsvis uskadeligt i de små mængder. (Træf dit eget oplyste valg)
** Eller server med dampede eller stegte grønne bønner (Som er ok Paleo, hvis du skulle være i tvivl)
Hulehilsen Malene
Er du VILD med stegeso mad og får brug din stegeso alt for lidt. Så er der jo muligheden for at investere i Paleolivets magiske retter til stegeso. En e-kogebog med nogle virkelig mundvandsdrivende opskrifter.
LÆS MERE HER
Dagens opskrift på Pulled beef paleostyle er mælkefri og glutenfri
*) Indlægget indeholder affiliate links, så du kan se, hvad allround krydderi er. Hvis du ikke har krydderiet på lager, kan du bruge linket og tjekke indholdsfortegnelsen til at lave noget der ligner!
Du kan selvfølgelig også købe krydderiet direkte gennem linket. (Du får 5% rabat, hvis du melder dig ind i deres kundeklub)
Hvor lang tid skal den have i ovnen?
SvarSlet10-11 timer fungere godt
SletMin får normalt omkring 10-11 timer. Lidt mindre kan gøre det. Jeg sætter den i ovnen 7.30 og i spiser omkring kl 18.
SvarSletHej
SvarSletJeg har pt. et bryststykke i stegesoen med diverse ingredienser. Den har været der siden kl. 9.30 og ovnen står på mellem 90 og 100 grader c. Stegen har en kernetemp. på 90 lige nu men når jeg stikker en gaffel i den for at tjekke mørheden virker den temmelig hård. Jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Slagteren sagde at det var et super stykke kød til netop shredded eller pulled beef. Håber der er råd at hente. Mvh. Martin
Jeg er nok for sent ude her, men jeg vil skyde på at den var klar, selv om den til at starte m føles lidt hård?
SvarSletHar prøvet denne opskrift med rensdyrkød istedet, det blev rigtig godt. Tak for inspiration
SvarSletHej. Skal der ikke mere væde i soen før kødet kommer ovenpå og ind i ovnen???
SvarSletIngen væske. Det sørger retten selv for
Slet