Paleolivet: Butternut chips

fredag den 24. januar 2014

Butternut chips


Så er der fredagsslik. Ægte Paleochip. Lavet af Butternut squash. Og de smager skøøøønt.
Og det er nemt at lave.

Du skal bruge:
En lang slank butternut squash/græskar
Olivenolie
Salt (Jeg brugte Maldon)
Evt. rosmarin.


Sådan:
Vask græskarret. Hvis skrællen synes meget tyk, kan du skrælle den, men det kan godt gøres ud.
Skær den del, der ikke er kerner i, i tynde skiver. Gerne på et  Mandolinjern eller lign.
Smid alle skiverne i en skål og vende dem med olie. 1-2 spsk. Fordel dem i ET (og kun 1) lad på et par bradepander. Jeg kunne fylde 3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min. Hold øje med dem til sidst- så snart de begynder at blive brune i kanten er de færdige og skal ud og køle af på en rist. Fordel en god salt og evt. rosmarin over chipsene og vent til de er kølet af.

De kan holde sig sprøde et stykke tid i en tætsluttende dåse(hvis de overlever haps haps) og bliver de bløde, kan du bage dem 5 min mere.

Mummms. Velbekomme og god weekend.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar