Paleolivet: Fra Hulekvindes dagbog 12 + Hurtig Kyllekokos ret

lørdag den 8. oktober 2011

Fra Hulekvindes dagbog 12 + Hurtig Kyllekokos ret

20/9.
Har besluttet at skære lidt ned på nødderne. Jeg spiser mange og spiser dem hver dag. Det gjorde hulemennesket vidst ikke.  Udover, at de ikke har en top fedtfordeling (ja øv, det ønskede man ligesom ikke at vide, men der er altså meget mere Omega6 end 3 i næsten alle nødder/mandler), så tror jeg også, det er medvirkende til, at vægten er gået i stå.
Men nu bliver eftermiddagsmaden så en endnu større udfordring, fordi den også skal delvis planlægges og medbringes. I dag blev det til 1 æggemuffin med spinat og bacon + et par strimler stegt kalkun fra min søndagsfrokost og 2 cherrytomater. Det gik egentlig fin, men tilfredsstiller ikke på samme måde eftermiddags-snacketrangen som nødder gør.

Til aften fik vi en skøn kyllingeret. Den er nem og super hurtig at lave og kan varieres i det uendelige over formlen kylling, grønt, ingefær og kokosmælk.

 
Kylling-kokosret til 4-5 personer:

Ca 700 g  kyllingebryster/filet i tern (kalkun kan også anvendes)
3 fintsnittede porrer
2 øko peberfrugter (det blev gul og rød)
¼- 1/2 broccolihoved i små buketter (brug frosne for hurtigste løsning)
1 squash (kan udelades)
2 dl groft revet gulerod
Revet ingefær, så meget du lyster (har du meget travl så brug pulver)
1 tsk Fish-sauce
Bouillion eller salt
1 dåse kokosmælk. (eller lav selv, se her hvordan)

Citronsaft og evt revet skal.
Evt. hvidløg og/eller karry

 Svits eller woksteg porrerne, tilsæt så kyllingen og ingefær (og evt hvidløg/karry). Når kyllingen er brunet tilsættes de øvrige grønsager der lige vendes et par gange. Derefter kokosmælken og resten af ingredienser. Varm op og smag til. MUUUMS. Det smager skønt.

Grønsagerne kan let varieres mht mængde og type. Så brug hvad du har i køleskabet. Det ku også være noget kål, løg, forårsløg, frosne ærter osv.

*********************
Hvis du vil have flere lynhurtige retter, kan du få en PDF-fil med "7 x super herlig Paleomad der er på bordet på under ½ time" inkl. en opskrift der aldrig har været på bloggen, ved at klikke på græskarhovedet HER:
http://eepurl.com/RNtuD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar