Paleolivet: Den dovne koks guide til lækker mad

onsdag den 21. juli 2021

Den dovne koks guide til lækker mad

Katrine fortalte mig engang, hvordan hun klarede mad til familien for flere dage ad gangen på den nemmeste måde ever.


Katrine købte simpelthen en stor steg til ovnen, så var madlavningen klaret for de næste par dage. (Hun fodrer en mand og  2 små piger, hvor jeg har 3 SULTNE fyre og 1 pige, det kan godt være stegen skulle være MEGET stor for ligefrem at være mere end 2 dage her i huset) .
Men metoden er både nem og effektivt.

🍖 Du tænker måske, at det tager tid at lave en steg?

Men i virkeligheden passer den jo sig selv!

Og det er smart, at maden laver sig selv, mens du har fødderne oppe -slænger dig i haven, laver lektier med børnene, træner, læser og betaler regninger ...eller hvad du nu har brug for tid til…
-> Spar tid i køkkenet, uden at gå på kompromis med smag.

Gif hængekøje



Genvej til sund mad:  Brug ovnen smart


PUT DET HELE I OVNEN! 
✔️Ikke kun stegen.

✔️Ikke kun grøntsagerne.

👉 Det hele!


Du kan skære din indsats i køkkenet ned til omkring ⏱️ 10 min på den måde!

Sådan gør du:
  1. Hæld rigeligt med grøntsager i bunden af et stort fad.
  2. Tilsæt smag - krydderier.
  3. Lig kød/fisk/fugl på toppen og krydr også denne.
  4. Ind i ovnen med fadet og til sofaen med dig....


Hvis du tænker, at det jo tager tid, at gøre grøntsagerne klar så tjek evt dette tip.


Men bliver det ikke tørt?

Det afhænger af den protein-kilde du har valgt. Hvis det er fedtfattigt og dermed ikke vil afgive så meget til grøntsagerne, så kan du sikre at maden bliver ekstra lækker ved at:
👉Vende grøntsagerne i olie inden du krydrer
👉Tilføje noget der kan udgøre væske, fx flåede tomater eller kokosmælk
(Det kunne fx være tilfældet med fisk, kalkunbryst eller kylling uden skind)


Kan jeg bare putte hvad som helst ind i ovnen?

Ikke helt. Retten skal stå i ovnen, så længe som det tager at få kødet mørt. Det betyder, at de grøntsager du bruger i bunden, skal kunne tåle den tilberedningstid kødet kræver.

Vælger du fx en kylling eller stor steg øverst på fadet, så kan du bruge det meste.

Er det fisk der ligger øverst, er det nemmere at gå efter de grønne grøntsager, som oftest kræver lidt kortere tilberedningstid

Nogle af opskrifterne i e-kogebogen: Overskudsmad til underskudsdage, er baseret på netop den type madlavning. De er oplagte at lege med, ud fra konceptet: HVAD HAR JEG I KØKKENET?


Et eksempel?

Et eksempel på en "det hele i ovnen"-ret, kunne være at du smed

1 stor pose frosne bønner,
2 løg i kvarte,
1 par fed hvidløg i bunden af fadet.
Måske også en håndfuld cherrytomater.
Krydr med salt, peber og timian.
Flæk 1 kylling en enkelt gang og bred den ud over grøntsagerne.
Krydr igen med salt og peber og timian.
Smid i ovnen i 45 minutter eller til kyllingen er mør


Flere eksempler:

Har du en stegeso - er det også supernemt. Se fx her.
Se denne super nemme kyllingeopskrift på bloggen HER


Kender du nogen, som kunne have glæde af dette tip? Så send blogposten videre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar