tirsdag den 25. august 2015

Nem og billig opskrift på Low carb tunpandekage - som du vil elske!


Tundplandekage low carb

Tunpandekage - nemt, billigt og stor succes i det lille hus.
Tun pandekagen er i virkeligheden bare den dovne måde, at lave frikadeller på, men det behøves vi jo ikke fortælle nogen vel. Det lyder jo godt - tunpandekage!

Server med en god salat med lidt syrlig dressing eller stegte grøntsager og tomater, så du på den ene eller anden (eller begge) måder får lidt syrligt modspil. Det gør sig godt!

Paleo tun tærte - tun pandekageLow  carb tunpandekage

(Til ca. 5 pers)

4 ds tun
5 æg
1 tsk gurkemeje eller paprika
1 løg
1 squash, revet
1 stor revet gulerod (eller 1 squash mere for totalt low carb)
2 spsk  loppefrøskaller/ HUSK
3 spsk mandelmel (behøves ikke være affedtet)
salt og peber


Hak løget og riv resten af grøntsagerne. Bland alle ingredienserne i en skål.

Hvis du har en pande der kan gå i ovnen kan du lige smelte lidt fedtstof på den og så trykke tunmassen sammen i den. Når den lige har fået 2 minutter på varmen, smider du den ind i ovnen på 175 grader i 20 min

Hvis du IKKE har en pande der kan gå i ovnen,

kan du enten starte på samme måde og så "slide" tunpandekagen over på en bradepande og bage færdig. 175 grader - ca 20 min

eller

lave den i et fad der kan gå i ovnen, uden at bruge panden først. 175 grader 25 min

eller

bage den færdig på panden. Vend den gerne undervejs ved hjælp af et stort låg.(Her må du selv prøve dig frem med tiden)

Velbekomme!

Leg med maden!
  • Har du en af de gode olier med smag, fungerer det rigtig godt at hælde lidt over den færdige tunpandekage. Det kan fx være citronolie eller pizzaolie eller chiliolie.
  • Løg kan erstattes af forårsløg eller porre.
  • Prøv også andre krydderier end de foreslåede, fx basilikum eller karry
  • Mandelmel kan undlades eller erstattes med mere HUSK eller kokosfibermel

Om ingredienserne:
  • Hvis du ikke normalt bruger gurkemeje i din mad, så er det måske nu du skal prøve det. Gurkemeje har anti-inflamatoriske egenskaber og er i det hele taget knald-sundt.
  • Jeg har linket til de  loppefrøskaller. jeg selv bruger. Mange kender produktet som HUSK, men det er helt det samme produkt, bare en anden producent (Naturdrogeriet), som altså sælger dem en del billigere.
  • Min pande er som du måske kan se på billedet en slip-let sag. Men det er en greenpan. De skulle efter sigende være uden skadelige kemikalier og så kan de altså gå i ovnen op til 180 grader.

Hulehilsen
Malene


Indlægget indeholder et affiliate-link.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar