Paleolivet: Skyhøj forbrænding. Status for uge 2

fredag den 3. oktober 2014

Skyhøj forbrænding. Status for uge 2

Status på uge 2

Sikke en masse jeg har lært i denne uge 2 af  Skyhøj forbrænding-programmet.
Jeg har været til motivations-seminar med Anna Bogdanova
Og hørt Annas lydfil om typer, træning mm. og blevet klogere.
Men jeg kan stadig ikke slippe følelsen af, at være utrolig doven. Sådan at lave nærmest ingenting. Ville virkelig gerne have serveret en undskyldning for, at lave lidt styrketræning eller snuppe en dansetime. (løbeture i regnvejr derimod, dem må i gerne beholde!)
Læs om starten på mit forløb her. Og uge 1 her.

Ugens katastrofer
Men ført må jeg afsløre, at ugen har budt på et par katastrofer:

 • Vin og mere vin. (Jamen, der var først en vinsmagning om fredagen og så arbejdsweekend hele weekenden. Hvad ku jeg gøre?). Men vi kan vidst roligt sige, det er de forkerte kulhydrater på de forkerte tidspunkter.. 
 • En weekend med det forkerte mad og ingen træning/ordentlig søvn (Den der arbejdsweekend igen=forkerte kulhydrater. Det med træningen, blev bare skubbet en dag)
 •  Et vedblevent afhængighedsforhold til min mørke 80% choko-ven
 • Vægten er uændret. Og min vægt der kan måle fedtprocent fortæller mig, at det IKKE er fordi jeg har bygget en masse muskler i denne uge. Mit målebånd siger +1 cm på hofte og +1 cm på mave. Pis også! (Må vel bare konkludere, at spise det forkerte, samtidig med at man har skruet ned for sin træning, ikke er en slankekur. Bedre held næste uge)

Ugens udfordringer:
Billede lånt fra nembix.dk

 • Tisse! Orh manner, selv om jeg egentlig mener, jeg lå ret godt i svinget med det væske der, så har jeg givet den en ekstra skalle. God dag toilet, god dag igen toilet....
 • At rent faktisk holde benet strakt hele vejen igennem den Bretzel-øvelse (Det ser SÅ nemt ud: https://www.youtube.com/watch?v=b4WqAdIx3v8 )
 • Jeg måtte tage en meget DYB ind-ånding, men nu har jeg gjort det. Jeg har sat mit fitnessworld medlemskab på pause. Så bliver jeg ikke fristet. Og jeg går ikke og ærgrer mig over penge ud af vinduet (ud over dem, det koster at sætte på pause).


Ugens opture

 • SØVN. Jeg har sovet langt bedre i denne uge
 • Protein. Jeg er lykkedes med at få protein i de fleste eftermiddagsmåltider i denne uge
 • Facebookgruppen "For os med skyhøj forbrænding". Ahmen, det er skønt. Man kan få svar på alt derinde. Masser af hjælp at hente. Og Anna er sød til selv at svare, når det relatere til forståelsen af hendes bog. Det er fantastisk service i forhold til, at man bare har givet 250 kr for bogen. 


Hvad har jeg spist?
Jeg fik en kommentar i sidste uge: "Kan du ikke skrive lidt om hvad du spiser til inspiration?". Skal vi ikke bare starte med at sige, at jeg slet ikke vil forsøge, at nævne alt hvad jeg spiste i weekenden. Men ud over nogle fornuftige morgenæg, så var det noget med, at der også kom øl og søde sager forbi. Vi fik bagekartofler til bøfferne om aftenen og æbledessert....

Men for de lidt mere fornuftige (og faktisk også for mig almindelige) dage, kommer her et par eksempler:

Morgenmad: Æg, spinat, skinke, lidt rå blomkål (Da jeg arbejder efter type 2, burde der nok også have været noget kulhydrat med stivelse.)
Frokost: Kyllingelår, diverse gnavegrønt, P-salat med kylling
Eftermiddag: Hvad?? Nogen glemte at tage billeder af et par mandler, noget mørk 85% chokolade og?? (et eller andet jeg har fortrængt)
Aften: Kålgryde overhældt med lidt god chiliolie (= sundt fedt)

Morgenmad: 3 Spejlæg, ½ avokado, tomater
Frokost: ½ bøf, lidt kyllingerest, Rest af weekendens blomkålsbearnaise, blandede frosne grøntsager (til at stege på en pande sammen med kyllingen, det kan jeg nemlig på mit arbejde), tomat, agurk, gulerødder
Efter trænings måltid: En sandwich bestående af en røget skinke, tomatskiver, mayo, salatblade og "brød" lavet af søde kartofler (= kulhydrat med stivelse), gulerødder, spinat og æg.  (A la spiralsandwichen her, bare med revne rodfrugter i stedet for spiralizerede. Og så har jeg bagt den 20 min i ovnen, fordi jeg lavede en større portion med henblik på at have til flere eftertræningsmåltider)
Aftensmad: Kyllingehjerter stegt med rødløg, hvidløg, savoykål i masser af klaret smør. Herunder blomkålsris med persille og ærter. + En mikset salat a la tøm køleskabet. Lidt a la denne fennikel salat.)
Morgenmad. Rester af lammekål med et spejlæg, lidt tomat og ½ stor avokado.
Frokost: (Spist hjemme). Hakket grønkål stegt med løg og æble. Hjemmelavet mayo og en lynkogt vildlaks.
Eftertræningsmåltid: Smoothie lavet af spinat, blåbær, banan, hampeprotein, lidt god olie + et par ting mere, jeg ikke lige kan huske (Det er i øvrigt ikke det rigtige billede, min smoothie var en del mørkere).
Aftensmad: Manden havde lavet sin kalkungryde (Det er lidt a la denne her, bare med kalkuntern). Jeg spiste den over blomkålsris
Natmad: Mere mørk 80% chokolade.....


Det fik jeg med hjem fra motivations-seminaret.

Den 29/9 var jeg til et 3 timer langt motivations-seminar med Anna Bogdanova. Kvinden bag " Skyhøj forbrænding-programmet og "Balder uden buler". Var du også til det arrangement? Hvis ikke du havde muligheden, er du måske lidt nysgerrig?
Nu, kan jeg jo ikke sådan lige fyre 3 timers Anna snak af her på bloggen. Men et par af de ting jeg fik med hjem var:

Du kan ikke fokusere på at ændre alt ting på en gang. Tag hellere en ting ad gangen og mål om det virker for dig. En god strategi er: Når du er overvældet, så SKÆR FRA! (I stedet for at forsøge, at putte flere ting på, i et forsøg på at afhjælpe problemet)

Husk, at det DIN KROP. Det betyder at du skal tage ansvar og gå i gang. Også selv om det kun er næsten rigtigt det du gør. Hellere lave noget af en øvelse, end at lave ingenting. Tag det ansvar, i stedet for at bruge "Jeg ved ikke, om jeg gør det helt rigtigt", som undskyldning, for ingenting at gøre.

Din hjerne danner læring i Chuncks. Det kan nærmest forstås som små kugler info bestående af fysisk, emotionelt og mentalt. Disse forbindelser er med til at styre vores vaner og kropslige reaktioner. De kan også forhindre succes med fx ændring af træningsrutiner, slankekure osv. Fordi der allerede er skabt forbindelser i hjernen, der fortæller dig, hvor galt det gik sidst.
Men vi kan også bruge dem positivt, og arbejde på at skabe gode chuncks der kan hjælpe os, med vores arbejde.

Direkte at ændre en vane kræver mental-energi - 1-000 gentagelser skal der til. (Ja, det passer meget godt, når man tænker på HVOR mange gange, man skal sige til ungerne, de skal sætte deres ting i opvaskemaskinen, før de rent faktisk begynder at gøre det....)

En god ide, kan være at finde en trigger der kan hjælpe dig i gang med de forehavende. Det klassiske eksempel, er det med at ligge løbetøjet frem aftenen før. (Den har jeg faktisk selv brugt, bare på den måde, at hvis jeg ville ud og løbe om formiddagen, tog jeg løbetøjet på når jeg stod op. Så kunne jeg jo ikke rigtig komme i bad og få skiftet tøj, før det var overstået, så jeg fik det altid gjort).
Du skal også fokusere på at kæde positive oplevelser sammen med din fysiske udfoldelse (Det er nok derfor jeg elsker Dancefit, det er bare SJOVT at stå der og gi den gas til musikken).

SULT - SMERTE - STRESS. 3 ting der gør det enormt svært for hjernen at træffe gode valg. Den går direkte på overlevelsesmode.  Disse bør derfor i videst muligt omfang elimineres.
Der er bare det, at forandring også er smerte.
For mange ændringer på en gang vil med garanti betyde 3 skridt frem og 4 tilbage. Og så er vi tilbage til det jeg startede med at skrive: Tag hellere en ting ad gangen....

Og så lige til de afsluttende pointer:
________________________________________________________________________
 Dine mål for dit arbejde med dig selv, kan IKKE være vægt og cm.
Fordi du kan simpelthen ikke kontrollere det med din viljestyrke.
Dine mål, kan være din indsats.
 
************ 
Ikke alle perioder vil bringe fremgang.
Nogle perioder skal være vedligeholdelsesperioder og det er også en succes!
_________________________________________________________________________
De to pointer, synes jeg vi alle sammen skal skrive os bag ørene. Det vil jeg i hvert fald gøre!


Næste uge.
Jeg glæææææææder mig til at komme i gang med den mere styrkebaserede træning. Yes. Rigtig meget.  Der skal også leges med fedtbalancer. Og ilt til hjernen. Jeg er klar!

Desuden har jeg ikke været helt seriøs omkring det kulhydrat-timing i denne uge. Der står en del "kulhydrat med stivelse" på programmet (flere gange om dagen). Og da jeg jo ikke spiser korn, er der ligesom kun rodfrugter at vælge mellem. De er ikke altid nemme, hvis det skal gå stærkt.
Måske forsøger jeg mig med lidt rugbrød...(som ikke er Spor Paleo!!)

Hvis nu....
 • Hvis du vil læse endnu flere Skyhøj forbrænding historier, så læs med ovre hos Vikki. Hun er nået en del længere end jeg er, og har virkelig fået imponerende ændringer på sin figur!
 • Hvis du ikke har læst om min begyndelse og min første uge: Start på forløb her. Og uge 1 her.
 • Hvis du vil have inspiration til mere mad der passer ind i programmet, er der masser at finde i opskriftsarkivet
 • Hvis du tænker, "Ej, nu køber jeg altså den bog", så køb den evt. hos min favorit helsebix. Du kan få den lige her: Skyhøj forbrænding og benytte lejligheden til samtidig at fylde lageret med gode sager, som fx kokosolie,  loppefrøskaller ,  Magnesiumkapslerne M3 som er dem Anna anbefaler. Du kan også få Omega3 fra Nordic Naturals.

Ny status om en uge. Glæder mig.
Hulehilsen Malene
 
Psssttt! Vidste du at modtagere af mit nyhedsbrev, får en pdf med 7 lette gange aftensmad med masser af protein, grønt og god fedt. Lige nu, får du også et specielt godt tilbud på Paleolivets madpakkebog. Du kan melde dig til nyhedsbrevet lige her: Klik her og bliv VIP

 
 
Indlægget indeholder affiliatelinks!

2 kommentarer:

 1. Jeg er nogenlunde ligeså langt i Skyhøj Forbrænding som dig. Men jeg er lidt irriteret på de der eftertræningsmåltider. I bogen står der jo at de IKKE kan erstatte når-som-helst-måltiderne - og så skal jeg lige pludselig spise 4 gange om dagen? Men hvis ens eftertræningsmåltid både skal indeholde kulhydrater, protein og fedt, så er det alligevel et ret stort måltid Og jeg er vant til at spise kun 3 gange... Hmmm. Kan godt se at det giver okay mening om eftermiddagen med et ekstra måltid og så et par timer til aftensmad. Men hvis jeg træner om morgenen, kan jeg ikke nå både eftertræningsmåltid + morgenmad før arbejde (og jeg gider ikke have to madpakker med...).
  Er nok lidt bange for at hvis jeg fortsætter med mine sædvanlige 3 måltider, så spiser jeg ikke nok. Hmm. Nogen gode forslag?! Mvh Eva

  SvarSlet
 2. Hej Eva. Synes ikke det er et let spørgsmål. Men jeg tror du skal tænke på dit eftertræningsmåltid som en del mindre end de andre måltider. Min lille sød-kartoffel-sandwich, er en del mindre end et af mine almindelige måltider. Du skal jo ikke spise ud over din appetit, så hvis jeg var dig, ville jeg overholde rådene, men spise mindre til de andre måltider, hvis det gør dig mindre sulten, at have fået det ekstra måltid. Du kunne også overveje om dit eftertræningsmåltid kunne være en smoothie med lidt proteinpulver eller æggehvider og lidt god olie. Du kunne jo lave til et par dage, og så have en dunk med på arbejde, til lige at drikke om formiddagen?

  SvarSlet