Jeg har brugt mit mandolinjern, til at få snittet sagerne tilpas tyndt. Og så har jeg været i haven og hente mynte, citronmelisse og rosenblade. Hvis disse ting ikke lige findes i den nærhed, kan salaten sagtens laves uden.
Mynten er dog et ekstra pift, så den kan du overveje at købe, når du alligevel handler!
Fennikel vandmelon salat
1 fennikel1/4 vandmelon i tern (evt mere hvis den er lille)
½ squash (kan undlades)
1 god håndfuld fintsnittet hvidkål (kan undlades)
1 spsk finthakket rødløg
Saft af ½ citron
God koldpresset olie
Salt og peber
Mynte og evt. citronmelisse
Evt pynt med rosenblade
Fennikel snittes i fine tynde stykker på et mandolinjern eller lign. Det er vigtigt, de er tynde, ellers bliver den lidt overvældende at tygge i.
Vandmelon skæres i små tern.
Squash snittes fint eller laves til små stænger vha mandolinjernet, hvis du allerede har det fremme.
Kålen snittes også på mandolinjernet
Bland fennikel, melon, squash, kål og rødløg. Pres citronen og hæld citronsaft, en gavmild mængde olie og salt og peber på. Bland grundigt. Evt. med fingrene.
Hak mynte og citronmelisse blade groft, Gem evt. et par hele blade til pynt. Fordel over salaten.
Find den nærmeste rose og pluk et par flotte blade. Fordel også dem over salaten.
TIP til din egen version salaten!
Er det ikke sæson for vandmelon, så vil andre meloner også fungere
Hvidkålen kan nemt erstattes af spidskål eller mere fintsnittet fennikel.
Rødløget kan erstattet af forårsløg.
Vi har spist salaten til grillet kylling og grillet nakkefilet, men den passer nærmest til alt grillmad og tilberedt kød i det hele taget.
Prøv også disse fennikel-salater fra Paleolivet:
Fennikelsalat med blåbær og pære
Super salat m spidskål, fennikel og ristede mandler
Fennikelsalat med vanilie og lakrids
Hulehilsen Malene
Ingen kommentarer:
Send en kommentar