mandag den 16. juni 2014

Spidskåls salat med friske abrikoser og karrydressing


Yum! Her pinse mandags, da vi tog til stranden for at grille. Der havde vi jo brug for lidt transportabelt tilbehør til det varme fra grillen.
Det kom der en skøn kålsalat ud af. (Som sagtens kan spises derhjemme)

Spidskålssalat

1 spidskål
8 friske abrikoser
½-1 rød peberfrugt
1 bundt purløg
Evt. ½ agurk
Evt. lidt blomster til pynt, jeg brugte purløgsblomster, salvieblomsterne er også fine lige nu
En lille håndfuld ristede saltede kerner eller mandler. (Jeg brugte solsikkerkerner ristede i kokossoya)

Dressing
1 spsk mayo (Sådan laver du hjemmelavet mayo på 2 min)
1 spsk kokos-eddike (eller æble-cider-eddike eller citronsaft)
3 spsk olie
1-2 tsk karry
saft af 1 appelsin
salt og peber.

Snit kålen fint og skyl den godt.
Skyl abrikoser, del dem i 4 stykker og fjern stenen
Skyl og snit peberfrugt i små tern
Bland med finthakket/klippet purløg og evt. agurke-tern.

Bland dressingen og smag til. Har du ingen mayo eller ikke tid til at lave den, kan den undlades og erstattes med mere olie.

Vend dressingen i salaten og pynt med blomster.
Velbekomme :-)
Hulehilsen Malene

Tips til at snitte spidskål:
Del den i 4 stykker på langs. Skær stokken af hvert stykke og snit den så i fine strimler. Det er den nemmeste og hurtigste måde jeg kender.

Du kan finde flere kålsalater og andre salater i opskriftsarkivet under "SALAT".

Kan du slet ikke få grønt nok?
Så vil du elske min nye e-bog med grønne smoothie. Her er der virkelig tale om at booste sit grønt-indtag (og sin energi).  LÆS MERE HER


Ingen kommentarer:

Send en kommentar