onsdag den 14. maj 2014

Paleo bechamelsovs med ostesmag


Nu hvor vi er i det mælkefri tema, synes jeg lige jeg vil dele den super lækre mælkefri ostesmagende bechamelsovs jeg lavede i går. Den fik god ratings hos HELE hulefamilien!
Og den var egentlig nem at lave.

Sovsen indeholder ingen ost, og har alligevel den helt rigtige ostesmag til en lækker paleo lasagne.
Den indeholder dog smør, som i princippet er et mælkeprodukt, men jeg har klaret smøret og dermed fjernet alle mælke bestanddelene, så kun det rene fedt er tilbage.

Paleo bechamelsovs med ostesmag

1 stort eller 2 små skalotte løg
½ blomkålshoved
lidt god øko bouillon (fx herbamare) eller din hjemmelavede fond.
2/3 pk økosmør, (Læs her hvordan du klarer smøret)
revet muskatnød
1 dl gærflager
salt og peber

Vask og skær blomkålen i mindre stykker. Pil løget og hak det over et par gange.
Blomkål og løg hældes i en gryde med lidt god bouillon og koges helt mørt. (Det tager nok en 10-15 min afhængigt af hvor flittig du har været, med at hakke i stykker)

Klaret smør: I mens blomkål koger, tager du en kasserolle (eller en anden gryde, det må du sådan set selv om) og smider en pakke øko smør i. Smelt smørret ved lav varme. Når det er helt smeltet, hælder du den klare smørsyre i et glas og kassere det hvide i bunden. Så har du klaret smør uden mælkeproteiner.

Hæld de kogte grønsager i en høj skål og tilsæt 2/3 af den klarede smør, salt, peber, gærflager og riv lidt muskatnød hen over. Det hele blendes nu med stavblenderen. Hvis det er for meget mos og for lidt sovs, tilsætter du lidt af kogevandet, til det får en passende konsistens.

Smag sovsen til, der skal gerne lidt mere muskat i, end man tror ;-)
Thats it - så er du klar til at lave dig en lækker paleo lasagne

Om sovsen:
  • Resten af den klarede smør, bruger du til at stege i en anden dag.
  • Sovsen kan laves uden gærflager. Så smager den ikke af ost, men af bechamelsovs. Tilsæt evt. 2 æggeblommer i stedet for gærflager.

Dagens paleo lasagne bestod af
  • En kødsovs kreeret af hulefar - den lå lige klar i fryseren, så den havde jeg tøet op.
  • Tynde skiver af 1 squash og 1 aubergine
  • Paleo bechamelsovs med ostesmag.
  • På øverste foto, lige inden servering er den drysset med lidt fake Parmesan

Og vha. den færdige kødsovs, var den smækket sammen på 20 min. Gav den en god halv time i ovnen. Muuuummmsss!


Hulehilsen Malene

PS. Hvis du endnu ikke har set ideerne til det mælkefri Paleoliv, så finder du dem her: Alternativer til mælkeprodukterne

Indlægget indeholder affiliate links. Hvis du handler gennem disse links, støtter du bloggen uden af det koster dig en øre. Jeg bruger også disse links, for at vise dig hvilke produkter jeg selv bruger og anbefaler. Så ved du hvordan herbamare bouillonen ser ud, når du skal ud og handle fx.

1 kommentar:

  1. F... en lækker lækker paleo bechamelsovs! :-) jeg havde set opskriften for nogle måneder siden. Lige siden har jeg tænkt på, at jeg måtte tage mig sammen til at købe gærflager! Og det er det hele værd! Min kæreste og jeg smagte på den inden vi lavede lasagnen. Det var lige får at vi havde spist det hele, hahaha.
    Kort sagt. Mega lækker opskrift! den ville jeg huske! :-)

    SvarSlet