Paleolivet: Dagens frokost

onsdag den 5. december 2012

Dagens frokost

Sikke en masse sne. Besluttede at arbejde hjemme i dag, så jeg ikke behøves at glide rundt ude i trafikken. Men så står man jo selv for frokosten. I dag blev den god!
Og faktisk tog det ikke meget mere end 5 min at lave. (For hakkebøffen var lavet)Skyllede en håndfuld bønner og delte dem engang på midten. Stegte dem på panden nogle minutter, tilsatte et stk spejlæg og dryssede med lidt paprika. Æg oven på hakkebøf. Bønner ved siden af, sammen med et par hjemmesyltede rødbeder. Velbekommen. Mums.

5 kommentarer:

 1. Velbekomme - lækker frokost :) Jeg har læst Loren Cordains bog om stenalderkost, og ifølge ham indgår bælgfrugter inkl. grønne bønner ikke i stenalderkost. Personligt spiser jeg også gerne en håndfuld bønner og lidt ærter, men er det "snyd"? Hvad er dine tanker om bælgfrugter?

  SvarSlet
 2. Godt spørgsmål - tak fordi du spurgte og ikke bare tænkte jeg er en klovn der ikke har styr på reglerne! I danmark synes jeg generelt der er tendens til at Loren Cordains bog tages som den eneste stenalderkost sandhed. I fx amerika findes der langt flere fortolkninger. I min verden kan man spise alt hvad der vokser naturligt i jorden og som er spiseklart efter kogning. Også kartofler - dem undgår jeg normalt mest af 2 andre årsager: Jeg er egentlig lettere intolerant overfor dem og så blodsukkerpåvirkningen.
  Jeg synes nedenstående link er et godt bud på Paleoforholdet til grønne bønner og sukkerærter og den slags:
  http://www.paleoplan.com/2012/08-14/are-green-beans-and-snow-peas-paleo/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig; verden har trods alt forandret sig siden stenalderen. Hvis man skulle taget det fuldstændig bogstaveligt skulle vi nordeuropærer vel heller ikke spise hverken ananas, banan, peberfrugt eller andre grøntsager, der stammer fra lunere himmelstrøg.

   Jeg er ny udi stenalderkosten og startede med at læse Cordains bog. Efter at have suset rundt på diverse blogs og på nettet har jeg opdaget, at Cordain har lavet en opfølger på sin første bog, samt at der er kommet flere andre, seriøse fortolkere af paleo-kosten til. Der er grundlag for yderligere studier :)

   Næste sommer vil jeg nu med sindsro atter dyrke bønner i min have :)

   Slet
 3. Godt man kan blive klogere, så tror jeg at grønne bønner er på vej ind i min kost igen:
  http://www.marksdailyapple.com/are-peas-and-green-beans-healthy/
  http://primaltoad.com/green-beans/
  Med flere.

  SvarSlet