Paleolivet: Grønkålssalat med mandarin

mandag den 20. november 2017

Grønkålssalat med mandarin


Salaten her er nemt lavet, men grønkålen skal helst snittes fint for at være rar at spise i rå tilstand. Jeg bruger tit foodprocessoren til det formål.

Grønkål er mega-multi sundt, så spis endelig løs.

Salaten har været en del af i ugens menu i foodprepperklubben sammen med regnbuelaks og hokkadifritter. Grønkål er velegnet til at klargøre på forhånd og kan gemmes nogle dage uden problemer. Så kan maden komme på bordet i en fart - også selv om der skal salat til :-)

Vil du læse mere om Foodprepperklubben så se med her:
Klik for at læse lidt om Foodprepperklubben


Grønkålsssalat med mandarin


200 g grønkål
3 mandariner
½ øko-citron +1/4 tsk salt
1 spsk olie +1 tsk honning + ½ tsk sennep (sennep kan udelades)
1 dl valnødder eller pinjekerner




Skyl og rib grønkålen. Skær grønkålen fint ud og hæld den i en skål.

Skræl 1 mandarin og del den på tværs. Skil bådene og ned til grønkålen. Riv citronskallen ned i skålen. Tilsæt sammen med ½ tsk salt. Pres ½ citron over. 

Massér den ene mandarin, salt og citron ind i grønkålen, så den bliver blød.

[Se evt video om at masssére sin grønkålssalat her]

Bland olie, sennep og honning. Hæld dressingen over salaten.

Skræl de øvrige mandariner og halvver dem inden de deles i både og kommes i salaten sammen med valnødder/pinjekerner.


Tip!
Du kan også tilføje æbler og andre slags frugt til grønkåls-salaten.
Grønkål er også godt opvarmet, prøv opskriften her
Hvis du er fan af krukkesalat, er grønkål også en genial ingrediens!


Kærlig hulehilsen 
Malene

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar