Paleolivet: Spidskål med hvidløg og ærter

tirsdag den 23. juni 2015

Spidskål med hvidløg og ærter

Skønt tilbehør med spidskål og et lille trick (på video) til hvordan du nemmest hakker/strimler din spidskål!
Jer der elsker spidskål, ved hvor godt det er! Jer der stadig er lidt kålforskrækkede, i kan passende starte HER (altså med spidskålen). Det her tilbehør er nemt at lave, smager vildt godt og duer til næsten alting! (Pssstt. Det er selvfølgelig også sundt, men det behøves du jo ikke sige til nogen)

Opskriften kommer om lidt, men først vil jeg dele med dig, HVOR NEMT, det egentlig er at skære et spidskål i strimler. Jeg har lavet en lille video med det trick der gør at det tager under 5 minutter, at ondulere sådan en fætter!

(PS. Jeg har flere køkkentips på Paleolivet youtube kanal. Find dem her)

Nemt ikk!!
Så er vi klar til opskriften:

 

Spidskål med hvidløg og ærter.


1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 mindre spidskål
1 tsk salt
2 dl frosne ærter


Snit og skyl din spidskål.
Hæld olien på panden og knus hvidløgene ned i olien mens den varmer op. Så snart der dufter af hvidløg, smider du den stadig fugtige spidskål i panden, sammen med salten.

Lad det dampe under låg 5 min.
Tilsæt ærter og lad dampe yderligere 3 min til ærterne er tøet op.


Thats it. Nam nam! (Kan spises til næsten hvad som helst)
****************************************

TIPS!

  • Ærterne kan udskiftes med friske tomater i tern, der blandes i, lige før retten serveres.
  • Smeltet smør er skønt i stedet for olie.
  • Du kan drysse med gærflager
  • Jeg har tagget denne opskrift med "salat". det er måske liiidt snyd, men det er nærmest en lun salat. Men hvis du nu klikker på tagget "salat" KLIK HER FOR SALAT  får du mange flere salat forslag ;-)
****************************************

PS!   Har du set den fed e-bog "Overskudsmad til underskudsdage"? Den er fyldt med retter, er er sunde, men smager godt og er super hurtige at lave. Det er ret smart, ikk?Du kan læse mere her

**********************************************************

Ingen kommentarer:

Send en kommentar