lørdag den 13. februar 2016

6 gode til fryseren


Mad i fryseren er virkelig praktisk.
Make-ahead food som det hedder på engelsk.

Det kan gøre dit liv meget nemmere på hektiske dage.


I dag har jeg samlet 6 forslag til mad, der gør sig godt i fryseren. Måske har du vinterferie og lidt ekstra tid til at hygge rundt i køkkenet. Så er det jo den perfekte lejlighed, til at fryse lidt af det overskud ned!


Mad i fryseren er mega praktisk, på dage hvor du ved du kommer for sent hjem til at lave en ordentlig gang mad, eller de dage hvor energien er lav. Eller det bare skal gå stærkt.
Det kan også være du tager børn med i køkkenet, og så kan i bruge energien på at lave tilbehør og bare have frikadellerne klar til lun-ning.

6 ting der er gode at lave til fryseren



#1 Frikadeller.



Frikadeller er bare DET BEDSTE at have i fryseren. Lav endelig en kæmpe portion og frys ned i størrelser der passer til familiens måltider. Eller så de er løsfrosne nok, til at tage et par stykker op til madpakken.

VÆLG MELLEM:

Oksefrikadellerne her er super nemme at lave med simple ingredienser.

Muffinfrikadeller med æble

Gule kyllingfrikadeller

Simple kyllingedeller

Tundeller

Lammefrikadeller


#2 Gryderetter.


Næsten alle slags gryderetter, kan tåle en tur i fryseren. Så det gælder bare om at have en gryde der er stor nok!
(Jeg har fornylig anskaffet mig denne gryde. Den er STOR og lidt dyr, men jeg kan lave mad til flere dage, så det er alle pengene værd. Og så har den keramisk belægning i stedet for Tefal = sundere)

Forslag til gryderetter:

Karrygryde med  banan (frys ned uden cashewnødderne)

Kylling i tomatsovs (uden blomkålsris, men de kan faktisk også fryses for sig)

Hjerter i Indisk karry




#3 Pulled kød-af-en art.


Kan man andet end at elske sig selv, når man finder en portion pulled pork i fryseren? Lige til at tø op og indtage med største nydelse.

2 af mine favoritter er:

Pulled pork

Pulled beef


# 4 Hjemmelave "sauce"


Jeg foretrækker klart hjemmelavet ketchup, barbercuesovs og den slags "sovser" frem for købeversionerne fyldt med sukker og e-numre. Men helt ærlig, så har jeg ikke altid overskud til "lige" at bikse dem sammen. Så er det en kæmpe gave at have dem klar i fryseren!

Barbercue-sovs (så er vi klar til grillen, kom an forår!)

Ketchup (som børnene elsker)

Kokosmælk (det er smart at fryse ned i isterningebakker!)


# 5 Kornfrit "brød"


Jeg fryser altid mit stenalderbrød ned i skiver. Vi spiser nemlig ikke hele brødet på en gang, men nyder en skive nu og da. Men også andre brød-lignende sager er smarte, når du har en rest, der lige passer til at lave en sandwich af.

Paleo gulerodsboller (anbefaler brødrister efter nedfrysning!)

Kernebrød

Spiralbrød

 

# 6 Farsbrød


Farsbrød er så dejligt nemme at lave. Og arbejdsmængden er stort set den samme om du laver et eller 3. Så sæt farsbrødet på menuen og lav et ekstra.

Italiensk farsbrød

Farsbrød med lam

Hvis du ejer e-bogen: "Paleolivets magiske opskrifter til stegeso" er farsbrødet i bogen også PERFEKT til formålet.



God vinterferie til alle dem der holder fri.
 
Hulehilsen Malene

_______________________________________________________________________________


Vedr. dette indlæg.
Mine opskrifter er som udgangspunkt glutenfri, kornfri, mælkefri og sukkerfri.
Hvis du vil læse tips til at spise naturlig mad /stenalderkost, så se med her.
Indlægget indeholder desuden et affiliatelink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar