onsdag den 18. november 2015

Supernemt efterårstilbehør. Grønkål med løg og æbler


Der er masser af dejlig grønkål at få i disse dage - grønkål er en af den slags grøntsager der vil få dig til at strutte af sundhed.
Og grønkålssalat smager godt tilberedt med fintsnittet kål, frugt og en god dressing. Men for det første, er afveksling dejligt. For det andet, så er min mave ikke glad for store mængder rå kål.

Derfor er dette tilbehør en super afveksling.

På billedet er det serveret med nogle økologiske pølser, men tilbehøret er ligeså fint til alt andet lyst kød, fx svinekød, kylling eller sågar fisk.

 

 

Grønkål med løg og æble


1 stort løg
2-3 æbler
1 bundt grønkål
Fedtstof, salt og peber

Rib grønkålen og smide de grove stænger ud (eller gem dem til din grønne juice).
Vaske dem grundigt og ryst dem fri for vand.

Skær kålen i mindre stykker.

Pil løget og snit det i smalle både.

Vask æblerne og snit dem i smalle både uden kernehus (men med skræl).

Smelt fedstoffet på panden. Steg løgene nogle minutter til de er bløde. Tilsæt æble og rør rundt 1 minuts tid. Tilsæt så grønkål og salt og peber. Steg til det hele er varmet igennem og smag til.

Velbekomme!


Tips til variation:
  • Du kan tilsætte karry og eller ingefær
  • Du kan bruge pære i stedet for æble
  • Du kan drysse med solsikkekerner eller pinjekerner ved servering.
  • Eller prøv at give den lidt vanilie og fish sauce
  • Salaten på foto er drysset med frysetørret hindbær for et mere blæret udseende :-)


Hulehilsen Malene

Pssst! Har du mega travlt i køkkenet, og svært ved at nå den sunde mad? SÅ SE HER (klik)


 
Tilbehøret her er glutenfri, mælkefri, sukkerfri, paleo, stenalderkost, whole30 egnet
Alt til jul linket, er et affiliatelink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar