tirsdag den 14. april 2015

Stegte blomkålsris med citronmelisse og ramsløg

Bastian kalder dem bromkåls-ris, fordi der både der BROccoli og bloMKÅL i. Fint navn.
Stegte blomkålsris er et meget alsidigt tilbehør, der kan varieres næsten i det uendelige.


Stegte bromkålsris med citronmelisse og ramsløg

Opskriften rækker til 5-6 personer

1 blomkål
1 broccoli (kan undlades eller erstattes af mere blomkål)
2 løg eller et bundt forårsløg
2 fed hvidløg
fedtstof (Gerne smør eller klaret smør)
1 god håndfuld citronmelisse (kan erstattes af revet citronskal)
1 bundt ramsløg (har du ingen, så erstat med 1 bundt purløg)
salt og peber


Hak løg
Skyl blomkål og broccoli og skær det i buketter der kan gå i foodprocessoren. Riv dem til riskorn størrelse (hvis du har tålmodigheden og mangler udstyret, kan denne del også foregå vha et rivejern)

Smelt fedtstoffet på panden og smid løgene på. Giv dem lige 1 min. Smid så bromkåls-"risene" på panden.
Og pres hvidløget ned i.

Skyl og hak nu dine krydderurter og smid dem i risene sammen med salt og peber.
Smag til med salt og peber.

       *******
Risene her kan bruges som tilbehør til næsten alt.
Eller de kan vendes med ekstra grøntsager så det bliver mere salat-agtig.
Her er et forslag:

Bromkålsris-salat


1 portion stegte bromkålsris med ramsløg og citronmelisse
½ bakke cherry tomater
½ agurk
1 rød peberfrugt.
Evt. lidt rå forårsløg

Grøntsagerne skæret i tern og vendes med den færdige bromkålsris.

Velbekomme!
Hulehilsen Malene


Forslag til flere retter med blomkål og broccoli:
Blomkålsmos
Baconbagt broccoli
Bagte blomkål med paprika
Bechamelsovs m ostesmag
De berømte broccoli klatter - gode til alt, også som burgerbund
Broccoliklatter vol 2. Endnu bedre end 1
Risted blomkål
Ovnbagt blomkål med kokos, sennep og citron

Ingen kommentarer:

Send en kommentar