tirsdag den 23. september 2014

Broc-za. Paleopizza med broccoli


Ungerne elsker de "fake"-pizzaer og de er geniale til at rydde lidt ud i resterne i køleskabet. Måske endda holde en dag hvor vi virkelig sparer på kødet. Vi kan bedst li´ dem med en vis del rodfrugt i. Det giver lige den ekstra sødme. Går du efter lowcarb kan du vælge enten ren kål eller evt lidt suplere med lidt knoldselleri, som er en af de rodfrugter med mindst kulhydrater.

Du undrer dig måske over, at der er ost på mit billede i dag. Det er fordi jeg for tiden eksperimentere med at spise lidt fast lagret ost (som anses for Paleo ok). Jeg har fundet en langtidsmodnet cheddarost (17 mdr), som smager skønt.
Vi har dog lavet masser af lækre paleo pizzaer uden ost. Der skal bare lidt ekstra af det andet fyld på. Og gerne lidt oliven (hvis du spørger mig)

Paleo pizza med bund af broccoli og sød kartoffel

Nok til 3-4 personer.

Bund
1 broccoli hoved
2 løg
2 store gulerødder
1 stor sød kartoffel (kan evt. erstattet af flere gulerødder)
½ dl olie
1 dl gærflager (tjek linket, hvis du ikke ved hvad det er. Kar erstattes af ost)
½ dl loppefrøskaller/HUSK
salt
evt. oregano /basilikum/timian

Pizzasovs
1 ds flåede tomater
½ tsk salt
2 tsk løgpulver
1 spsk oregano

Topping- efter lyst og køleskabsindhold.
Ideer:
Stegt hakket kød
Øko skinke
Chorizo
oliven
peberfrugt
let stegte løgringe
Fast lagret ost (anses for Paleo ok)
Oregano
Wanna be parmasan fra dette indlæg (drysses efter ovnen)


Skyl broccolien og skær den i passende stykker i forhold til din foodprocessor. Blend det så til ukendeligt snuller og hæld i skål. Befri løget for skal og gør det samme. Gulerødder og sød kartoffel skrælles og rives i samme foodprocessor.
Nu blandes alle ingredienserne til bunden grundigt sammen og fordeles i et tyndt lag på 2 bradepander.
Bag bundene i ovnen ca 25 min ved 200 grader, mens du forbereder fyldet. Hold lidt øje til sidst, så den ikke bliver sort i kanten. Den skal være sammenhængende og fast når den er færdig. Gerne med lidt sprøde kanter.

Pizzasovsen røres hurtigt sammen og topping skæres ud.
Fordel et tyndt lag sovs på bundene og top med topping og drys rundhåndet med oregano.
Giv yderligere 5 min. i den varme ovn, så fyldet er varmt og lækkert.

Hvis du er overskudsagtig servere du med en eller anden form for grøn salat. Du kan også bare gøre som os og lave RIGELIGT. (Hvis vi alle 5 havde været hjemme, havde denne portion ikke været nok)

Frokost:

Bunden er lidt blød, men kan sagtens håndteres. Tricket er, at skæren den ud i aflange stykker og rulle det til ruller i handy størrelser. Når de er kølet af, pakkes de ind i madpapir. Bastian havde brug for at få maden med som madpakke denne dag, og det fungerede perfekt!

(PS. Hvis du savner flere madpakke ideer, så tjek Paleolivets madpakkebog!)

Her finder du et par andre af mine rootzaer:

Egentlig laver jeg min rootza - som pizza af rodfrugtebund kaldes - forskelligt fra gang til gang. Se et par af dem her:
Rootza med pastinak og persillerødder
Rootza, super simpel udgave, kun 3 ingredienser og lidt krydderi

Hulehilsen Malene

Indlægget indeholder affiliatelink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar