Paleolivet: 7 lette Paleoretter for folk med udfordrede køkkenskills...

torsdag den 28. august 2014

7 lette Paleoretter for folk med udfordrede køkkenskills...

Når manden min laver mad....

Og så stod han pludselig der, og stirrede på madplanen. Det ku da ikke være meningen.. Hang han nu på den? Bare fordi hulemor havde fået fyldt sin kalender med aftaler. Det så frygtelig besværligt ud, må hellere finde på noget nemmere...

Min mand -altså ham jeg kalder hulefar - han er ikke særlig vild med at lave mad. Og heller ikke vild med komplicerede opskrifter. (Han øver sig måske heller ikke så meget, for han får jo ikke rigtig lov). Så en gang i mellem, når kalenderen og madplanen ikke helt går op i en højere enhed, og det ender med at han skal lave mad. Så hiver vi nogle andre retter frem. (scroll ned for at se dem straks)

Selv, elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, finde på nyt, afprøve ideer, tilsætte nye krydderier og få brugt de små rester i køleskabet. Og så er jeg bare vild med velsmagende mad, hvor konsistens og smagsbalance går op i en højere enhed.

Måske er du også vild med mad, men mindre vild med at eksperimentere og at det bliver for kompliceret? Så er indlægget i dag til dig! Det er også til dig, hvis du bare har brug for en nem-ikke tænke for meget-dag. Eller skal have børn i køkkenet...

Forslagene herunder er nemme at lave allerede første gang. Og har du lavet dem et par gange, vil de formentlig "sidde lidt mere på rygraden" og kan nemt varieres efter hvad du lige har.

7 lette paleo-retter der kan laves med mindre erfaring.

Tegning lånt her: http://harvestmoon.wikia.com/wiki/File:Pete_cooking_(BTN).jpg

  • #1 Frikadeller med pandestegt grønt (det grønne kan hældes ud af en frostpose og steges på panden i klaret smør eller olivenolie -kan krydres med salt og evt paprika)


  • #3 Kålgryde (Der skal snittes lidt grøntsager, men mængdeforholdet er ikke så vigtigt og alle elsker retten)  • #6 Kalkungryde med kokosmælk. (Den laver hulefar tit, når han hænger på madlavningen. Den er også meget åben overfor variationer i grøntsagerne)

  • # 7 Hakkebøf med bløde løg og Bønne pomfritter. Smager endnu bedre med en gang mayo-dip til, hvis du kan overskue af lave det også (Tager under 5 min)


God fornøjelse.
Har du spørgsmål eller indvendinger? Noget ved opskrifterne du alligevel ikke helt forstår?
Du er altid velkommen til at smide en kommentar. Og har du brug for hurtigt svar, kan du også bare maile mig på malene (a) palelivet.dk

 
Hvis du vil gemme forslagenePinterest, er der en fin lille knap til formålet herunder! Jeg bliver selvfølgelig også glad, hvis du deler på facebook eller Google+!

Hulehilsen Malene


2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  2. Kære Rosa. Jeg kom til at fjerne din kommentar ved en fejl. So sorry. Mht udtalen, så siger de fleste vidst palÆo, med tryk på æ/e-lyden. Men jeg har interesseret mig for begrebet fra før det nærmest var oppe i Danmark, og er derfor inspireret af den amerikanske måde. Jeg har derfor altid sagt pAleO. Med tryk på A og O. Så hvis du spørger om min mening? Så siger man pAleO.

    SvarSlet