Paleolivet: Bananbrød -prøv det!

tirsdag den 18. september 2012

Bananbrød -prøv det!

Paleo bananbrød

Ku' du finde på at spise et par æg, bananer og en håndfuld mandler til morgenmad? Jeg kunne i hvert fald godt - og så må man da vidst også godt spise dette bananbrød engang i mellem!
Samtidig, kan du få brugt noget at din kokosmel - den du fik ud af at lave kokosmælk efter metoden i mit sidste indlæg :-) Eller du kan få bugt med de bananer der ligger der og er ved at blive brune.
Eller du har en undskyldning for at lave noget der er sundt - men smager som kage!



Jeg har ladet mig inspirere at følgende opskrift:
http://www.threenewleaves.com/recipes/paleo-banana-bread/


Paleolivet bananbrød:
3 æg , deles i blomme og hvide
1 tsk honning
4 spsk oliven olie
3 meget modne bananer
1 tsk vanilie pulver uden sukker
1 tsk natron + 1 tsk citron (kan udelades)
2 tsk kanel eller mere.
1½ dl fint hakkede mandler (giv dem en ordenlig tur i minihakker eller foodprocessor)
1 dl kokosfibermel  (ikke den grove, så skal du i hvert fald også smide den i minihakkeren først, hvis du ikke vil bruge kokos, brug da flere mandler)
1 dl hakkedede valnødder (kan undlades)
EVT. 1 dl pulp /grønsagsfibre fra juicepresningen (gulerod, rødbede, æble - kan  undlades)



2 skåle. I den ene hældes hviderne fra æggene. De piskes top stive.
I den anden hældes resten. Jeg gav det et par minutter med en almindelig røremaskine.
Derefter vendes æggehviderne forsigtigt i dejen.
Dejen hældes i en form (slip let, smurt, bagepapir, silikone - hvad du nu foretrækker)
Bages ca 45 min ved 180. Stik en pind i brødet og se om den kommer ud fin og tør ellers giv brødet lidt længere tid.
(Du kan også bage dem i muffin-forme, så skal de have meget kortere tid. Måske 15-20 min Se bananmuffins her)

  •  Lidt sludder om brødet:
Brødet smager MUUMMMS som det er. Mine børn troede det var kage - det smager også sådan!
Det har faktisk godt af at stå til næste dag - hvis du kan vente!
En gudeversion efter min mening: Flæk et stykke bananbrød, put et par skiver gedeost - den der rullesag - i midten. Det fik jeg til morgenmad efter træning i går. Øj, det var godt. Rundstykker med ost GO HOME siger jeg bare.

  • Lidt mere sludder om børnene og brødet:
Bastian fik et stykke til morgenmad i morges. Han synes bare det var verdens bedste morgen, sådan at få kage til morgenmad. Og jeg havde da bare verdens bedste samvittighed.
Det virker også som redning i madpakken, hvor mine børn nogen gange synes det er lidt snyd, at alle de andre "altid" har slik, kage, boller, kiks og søde sager med i deres madpakker og hvorfor får jeg aldrig det mor?  (Men du må altså selv redde dig ud af, hvordan du får overbevist forargede lærere og pædagoger om, at du altså IKKE giver dine børn usund kage med i madpakken...)
Smør det også gerne med et tykt lag øko-smør hvis det indgår i jeres kost.

Har du brug for en kage til en fødselsdag, kan du udskifte nødderne med hakket mørk chokolade eller rosiner/hakkede abrikoser og måske tilsætte lidt mere honning (som det også var angivet i den oprindelige opskrift).

Ih, jeg får helt lyst til at opstøve en kæmpe bunke gamle brune bananer........

Bonustips!
Hvis du rigtig tit bruger mandelmel eller foretrækker det meget fint, så kan det være værd at investere i en MANDELMØLLE. Det er faktisk en ret lille smart fætter, der nemt laver mandelmel. Du kan se den her:

Mere inspiration til søde paleosager:
Bacon chokolade cookies (uhmmmm!)
Bananmuffins
Chokolade muffins
Daddelkugler klassik
Ego-kagen, lavet på 5 min
Græskar muffins
Gulerodskage med citron-kokosfrosting (rå)
Hokkaido kage med æbler
Pæretærte
Rabarbertærte fra Zigzaglyn
Rødbedekage
Æbletærte med raw cashew creme

Hulehilsen Malene

PS
Bliv VIP og modtag gratis gaver. Du tilmelder dig lige her:  Ja tak den er jeg med på.

____________________________________________________________

Mælkefri, glutenfri, sukkerfri. Indlægget her indeholder affiliate links. Ved at handle gennem disse links støtter du bloggen, uden at det koster dig ekstra.

9 kommentarer:

  1. Jeg har skrevet bananer på indkøbslisten - det her må KLART prøves :D

    SvarSlet
  2. Grøntsagsfibre ? Hvad er det? VH. Rie

    SvarSlet
  3. Rie, det er nok lidt for sent at svare, men det er de fibre der er tilbage, når du presser juice i en juice-maskine. Vi laver den ofte med rødbeder, gulerødder, squash, æbler og lign. Saften drikker vi og al den "snuller" der bliver kaster fra i processen, kan så komme i mad. Fx bananbrød, eller farsbrød.

    SvarSlet
  4. Hej Malene
    Har du en opskrift på den drikke du laver? Jeg er bedst til at få lidt konkrete oplysninger, feks en pose gulerod, duer ikke for mig, da der både er 1 og 2 kgs poser ;-)
    Tak for en skøn blog :-)

    SvarSlet
  5. Hej Hanne. Jeg laver den lidt forskelligt fra gang til gang. Men her er et forslag til en juice du kan presse. Pres 1 stor rødbede, 6 alm størrelse gulerødder, 1 æble, ½ squash, 1 tyk skive citron

    SvarSlet
  6. Har netop bagt bananbrødet, og jeg er meget begejstret! Det er en perfekt blanding af brød og kage, uden at nogen af delene dominerer for meget.
    Hvor længe kan det mon holde sig, og skal det i køleskabet?

    SvarSlet
  7. Køleskab er bedst. Men den smager bedre når den ikke er for kold. Holdbarhed et par dage. Kan varmes igen hvis den er blevet lidt for fugtigt.

    SvarSlet
  8. Min kage hævede fint op, men faldt helt sammen inden den skulle ud af ovnen. Smagen fejler dog ikke noget

    SvarSlet
  9. Det har jeg også prøvet. Ved desværre ikke hvordan man undgår det. Men heldigvis smager den jo stadig skønt.

    SvarSlet