Paleolivet: Mavestarter grød. Din redning ved forstoppelse

søndag den 22. december 2013

Mavestarter grød. Din redning ved forstoppelse

Måske har du  det ligesom mig? Maven går lidt "i stå" i julen. Man får spist lidt forkert og er lidt for stresset. Bum - så står sagerne ligesom stille.

Hvis ikke, så kom bare igen en anden dag. Hvis JO, så læs med videre og når du er færdig, smutter du lige ud i køkkenet og sætter 4 spsk hørfrø i blød.
Her kommer nemlig en grød, som er Paleo. Men det er altså ikke grød af den varme slags. Så er det sagt.

Hørfrø grød (Paleo grød) sådan gør du


Aftenen før:
sæt 4 spsk hørfrø i blød

Næste morgen:
Bland med ½ moset banan og kanel og hakkede mandler (De må også gerne være sat i blød dagen før af hensyn til din fordøjelse).
Top med kokosmel og skiver af 2 frosne jordbær (eller andre bær).

Så er det bare at nyde afvekslingen fra dine morgenæg. Velbekomme.
Smager altså bedre end det lyder. Og det er godt for udrensningen. Desuden indeholder hørfrø en masse sunde omega3 fedtsyre, som vi nemt får for lidt af.


**************************************
Grøden er inspireret af Louise Bruuns bog: "Få en lykkelig krop på 28 dage". Der er mange lækre opskrifter og salater i, selv om hun ikke er direkte Paleo, er der masser der kan bruges. Og hun er altså en vidunderlig kvinde! Jeg har haft hende som træner på min tidligere arbejdsplads, og hun har en fantastisk energi og humør!
Du finder hendes hjemmeside her: http://louisebruun.dk/

4 kommentarer:

 1. Jeg spiste denne grød i dag, og nøj hvor var det dejligt at få noget andet end æg. Jeg har dog ikke problemer med maven, så jeg tog kun 3 spsk. hørfrø og en hel banan - og det smagte mums, og mindede mig lidt om min gamle ynglings spise havregrød - bare med lidt mere bid i :O)

  SvarSlet
 2. Uhm... Øh... Noget er gået galt med min grød! Hvor meget vand skal det sættes i blød i? Gule eller brune hørfrø? (brune, formoder jeg, efter som jeg har prøvet med de gule jeg har og det ikke er en succes), skal det varmes?
  Det jeg har fået lavet, minder mest af alt om en kæmpe snotklat med kerner i :-(

  SvarSlet
 3. Laver grøden 1-2 gange om ugen, smager dejligt! Dog har jeg skiftet de brune hørfrø ud med de gule, da indholdet af blåsyre er noget mindre i de gule frø. Købte økologiske hørfrø i Helsam, de syntes det var lidt meget med 4 spsk.??? Der er forfærdelige mange meninger om hørfrø syntes jeg! Men smager utroligt dejligt og maven har det SÅ godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. På et tidpunkt var der rygter om at hørfrø kunne være farlige i store mængder. Bl..a Umahro har dog skrevet om hvorfor dette ikke er tilfældet. I hvert fald så længe du bruger øko.
   http://umahro.blogspot.dk/2008/11/hrfr-og-cadmiumog-hvad-med.html

   Slet