Paleolivet: Pølse-ris-ret på paleomåden

mandag den 30. januar 2012

Pølse-ris-ret på paleomåden


Er stadig møg-forbandet på det kilo, det kostede mig at være på skiferie.. men øllerne smagte godt og der røg også lidt slik ned. Noget jeg sjældnet gør. Men tænkte, at det var fint at skrive det her. Nogle gange, når jeg læser blogs, med andre der har kastet sig over noget, kan man få indtryk af, at de har den evige sandhed og aldrig falder i vandet.... eller bevidst beslutter at gøre noget, de godt ved, ikke er særlig sundt.

Men det gør jeg altså! (Og det tror jeg helt ærlig også de fleste andre gør).

Nå, men forbandelsen holdt mig altså ikke tilbage fra at bage en kage i søndags. En lækker daddel-mandel-citron-æble-sag. Fra sundhedsrevolutionen. Under sukker og mel selvfølgelig, men med MASSER af kalorier.

Hey, hvad sker der for den pølseret, overskriften hentyder til.

Den fik vi til aften -fin og MEGET nem hverdagsret.

Paleo pølse-ris-ret

(til 3 personer)

4 store gode pølser (helst uden mel og mærkelige e-numre ikk!)
bacon efter smag
1 blomkålshoved
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
salt, peber, chili, spidskommen, paprika, røget paprika.

Løg og hvidløg skal i foodprocesser. I gryden med løg-hakke-maden, sammen med baconen. Lidt efter - i med pølser i skiver.
Så skal blomkål i foodprocesson. Skær den lige i et par bidder først, eller tager den nok ikke fat. Når det ligner ris stopper du og øser det i gryden.
Tilsæt resten af ingredienserne. Og evt. vand efter behov.

Stege stege, smag til og SPIS! Mums.

Hvis jeg havde haft peberfrugt, var det også kommet i. Det havde jeg ikke, så den fik en håndfuld hakket rødkål, der lige var til overs, men det er vidst uden betydning for opskriftens smag.

Familiens dom:
Bastian: Jeg spiste så meget, jeg fik ondt i maven
Emil: Må jeg få engang mere? tak. Må jeg få en gang mere? Tak igen
Silje: Adr, der var noget stærkt. (Havde nok vundet bedre indpas, hvis vi ikke var løbet tør for ketchup)
Far: Det var godt.
Mor: Mmmm, det var godt nok nemt og hurtigt at lave og smagte glimrende.

VELBEKOMMEN.

Ps. Prøv også broccoli-ris-retten. En anden børnevenlig Paleoret.

4 kommentarer:

 1. har du overvejet at hvis man gerne vil printe din opskrift så er det meget dyrt i blæk at printe sort baggrund med hvis tekst?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne. Gør din printer virkelig det? Når jeg vælger print, fra de printere jeg har adgang til (hjemme og firma) laver de et helt almindeligt print med sort på hvid, så der ikke bruges en masse farve.
   Men jeg har gjort mig en masse overvejelser omkring baggrundsfarven på bloggen, fordi jeg har fået fortalt, at det er mere anstrengende at læse hvid på sort og det skulle jo gerne være sjovt at læse med ¨på bloggen. Men da det er et stort arbejde at rette 3 års blogindlæg til, har jeg indtil videre ikke lige fundet tiden til at lave et nyt design :-( (Jeg har også et fuldtidsjob og 3 børn at passe)

   PS, hvis du printer ved at kopiere over i Word, så kan du starte med at markere teksten og gøre den mørkeblå eller sort, derefter trykker du på malerspanden og vælger hvid eller ingen farve, så kommer det ud uden så meget blæk :-)

   Slet
  2. Vedr. print i Word - altså du skal markere teksten og skifte farve på den når du har kopieret over i Word

   Slet
 2. Update:
  DU PRINTER NEMMEST SÅDAN HER: Klik på overskriften for den ønskede opskrift. Klik herefter på den grønne printknap øverst i højre sidepanel!

  SvarSlet