Paleolivet: Æble-kartoffel salat med torskeflager og rejer

tirsdag den 27. februar 2018

Æble-kartoffel salat med torskeflager og rejer

Du kan lave retten her - hele året - men lige nu er helt perfekt. Den giver lidt forårsfornemmelse til mens vi venter på foråret. Den kan spises uden fisk og rejer. Eller du kan nøjes med en af delene. Den kan også bruges til kylling.
**
Salaten stod på menuen i Foodprepperklubben og er velegnet til dig der foodprepper. Kartofler kan med fordel koges på forhånd. Og salaten smager ednu bedre, hvis den har trukket et par timer (som fx fra dagen før).
**

Hvis det tiltaler dig, at få madplan, opskrifter, indkøbsliste og et forslag til hvad du kan preppe, serveret på et sølvfad - så tjek Foodprepperklubben.dk ud!
**

Æble-kartoffel salat med torskeflager og rejer


200 g torsk
100-150 g rejer
300 g små kogte kartofler eller blomkålsbuketter eller jordskok
2 æbler
1 fed presset hvidløg
1 bundt radiser
10 udstenede dadler
100 g rucola eller babysalat
1 lille bundt bredbladet persille
½ øko citron
3-4 dråber fishsauce
1-2 spsk jomfru sesam - eller olivenolie
¼ tsk kanel
1 lille drys vanilje
salt & peber

Skrub/Skræl kartoflerne og kog dem møre i let-saltet vand. (Jordskok/Blomkål koges blot et par minutter)

I en anden gryde bringes let saltet vand i kog. Tilsæt torsken og lad den dampe i gryden ca 6 minutter eller til de er netop færdige. Tag fisken op af kogevandet og lad den køle lidt af.


Skyl 1 citron, riv det yderste af skallen ned i en skål. Pres saften fra citronen ud over.
(Du skal kun anvende halvdelen, gem resten i glas med låg på køl til at spice en anden ret op)

Skyl salaten

Skær radiserne i tyndest muligt skiver
Skær æblerne i tern.
Udsten dadlerne og skær dem i tynde skiver.
Skyl persillen og pluk bladene af.


Bland alle grøntsager og smag-tilsætninger. Smag til. Lad den gerne trække et par timer i køleskabet inden servering (mindst 15 minutter). Bland med torsk i flager og rejer inden servering.
Velbekomme!
Kærlig hulehilse Malene

Spørgsmål er velkomne - stil dem evt. i facebookgruppen Foodprepper Danmark ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar