Paleolivet: Stifado med okse

torsdag den 11. januar 2018

Stifado med okse


Vi lavede denne her skønne græske ret med en tilbuds-okse-steg og det var vild succes. Du kan godt glæde dig.

Det er en god søndags-ret, da den skal simre en times tid.


Stifado med okse


1kg oksekød (Steg, bov, klump, inderfilet)
1 kg løg
4 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 stor dåse koncentreret tomatpure
1 spsk eddike
½ dl rødvin (eller mere/kan også undlades)
4 dl vand
2 små kanelstænger
3 laurbær
½ tks spidskommen
chili efter smag
salt+peber


Pil løg og skær dem i både.
Skær oksekødet i store tern.
Brun kødet, evt lidt ad gangen til det skifter farve. Tilsæt løg og lad også dem blive lidt bløde.
Tilsæt hvidløg og de øvrige smagsgivere
Rør et par gange i gryden før du tilsætter væden i form af tomatpure, flåede tomater, rødvin og vand.

Lad retten simre en times tid og server.

Giv fx rodfrugtemos, blomkålsmos (low carb løsningen) eller rodfrugte fritter til.

Velbekomme!

Hulehilsen Malene


PS. Er du med i Foodprepperklubben, så er det en fin ret, til at stå og simre på komfuret, mens du prepper!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar