Salaten her er nemt lavet, men grønkålen skal helst snittes fint for at være rar at spise i rå tilstand. Jeg bruger tit foodprocessoren til det formål.
Grønkål er mega-multi sundt, så spis endelig løs.
Salaten har været en del af i ugens menu i foodprepperklubben sammen med regnbuelaks og hokkadifritter. Grønkål er velegnet til at klargøre på forhånd og kan gemmes nogle dage uden problemer. Så kan maden komme på bordet i en fart - også selv om der skal salat til :-)
Vil du læse mere om Foodprepperklubben så se med her:
Klik for at læse lidt om Foodprepperklubben
Grønkålsssalat med mandarin
200 g grønkål
3 mandariner
½ øko-citron +1/4 tsk salt
1 spsk olie +1 tsk honning + ½ tsk sennep (sennep kan udelades)
1 dl valnødder eller pinjekerner
Skyl og rib grønkålen. Skær grønkålen fint ud og hæld den i en skål.
Skræl 1 mandarin og del den på tværs. Skil bådene og ned til grønkålen. Riv citronskallen ned i skålen. Tilsæt sammen med ½ tsk salt. Pres ½ citron over.
Massér den ene mandarin, salt og citron ind i grønkålen, så den bliver blød.
[Se evt video om at masssére sin grønkålssalat her]
[Se evt video om at masssére sin grønkålssalat her]
Bland olie, sennep og honning. Hæld dressingen over salaten.
Skræl de øvrige mandariner og halvver dem inden de deles i både og kommes i salaten sammen med valnødder/pinjekerner.
Tip!
Du kan også tilføje æbler og andre slags frugt til grønkåls-salaten.
Grønkål er også godt opvarmet, prøv opskriften her
Hvis du er fan af krukkesalat, er grønkål også en genial ingrediens!
Kærlig hulehilsen
Malene
Ingen kommentarer:
Send en kommentar