Paleolivet: Grønkålssalat med mandarin

mandag den 20. november 2017

Grønkålssalat med mandarin


Salaten her er nemt lavet, men grønkålen skal helst snittes fint for at være rar at spise i rå tilstand. Jeg bruger tit foodprocessoren til det formål.

Grønkål er mega-multi sundt, så spis endelig løs.

Salaten har været en del af i ugens menu i foodprepperklubben sammen med regnbuelaks og hokkadifritter. Grønkål er velegnet til at klargøre på forhånd og kan gemmes nogle dage uden problemer. Så kan maden komme på bordet i en fart - også selv om der skal salat til :-)

Vil du læse mere om Foodprepperklubben så se med her:
Klik for at læse lidt om Foodprepperklubben


Grønkålsssalat med mandarin


200 g grønkål
3 mandariner
½ øko-citron +1/4 tsk salt
1 spsk olie +1 tsk honning + ½ tsk sennep (sennep kan udelades)
1 dl valnødder eller pinjekerner




Skyl og rib grønkålen. Skær grønkålen fint ud og hæld den i en skål.

Skræl 1 mandarin og del den på tværs. Skil bådene og ned til grønkålen. Riv citronskallen ned i skålen. Tilsæt sammen med ½ tsk salt. Pres ½ citron over. 

Massér den ene mandarin, salt og citron ind i grønkålen, så den bliver blød.

[Se evt video om at masssére sin grønkålssalat her]

Bland olie, sennep og honning. Hæld dressingen over salaten.

Skræl de øvrige mandariner og halvver dem inden de deles i både og kommes i salaten sammen med valnødder/pinjekerner.


Tip!
Du kan også tilføje æbler og andre slags frugt til grønkåls-salaten.
Grønkål er også godt opvarmet, prøv opskriften her
Hvis du er fan af krukkesalat, er grønkål også en genial ingrediens!


Kærlig hulehilsen 
Malene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skal jeg sende dig gaver og videoer om alt det mentale omkring mad?

Følelsesspisning, motivation, vægttab, sundhed og meget mere.

Vi hader også spam. Du kan afmelde nårsomhelst.

Thank you!