Paleolivet: Fantastisk paleo humus på bagte blomkål

tirsdag den 3. marts 2015

Fantastisk paleo humus på bagte blomkål



I kan godt glæde jer! Det her - det er godt! Rigtig godt!

Det er en humus hvor de traditionelle kikærter er udskiftet med bagt blomkål. Det at blomkålen er bagt i stedet for dampet kogt, giver den helt rigtige cremede konsistens, hvis du spørger mig.

Og som bonus er det jo faktisk langt hurtigere at bage blomkålen, end det er at udbløde og koge kikærter (som ikke anses for Paleo).

Paleo blomkålshumus - den bedste!!

-og LCHF er den også!

½ blomkål (eller 1 helt, hvis det er meget lille)
3 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
1 tsk salt
½ tsk røget paprika

4 spsk tahin
5 spsk olivenolie
saft af ½ citron (evt mere)
2-3 fed presset hvidløg
1 spsk vand
Min blomkål på vej i ovnen


Del blomkålen i små buketter og vend den med olie, spidskommen, røget paprika og salt. Bag den mør i et fad i ovnen ved 180 oC. Det tager ca ½ time. Vend gerne undervejs.


Når blomkålen er mør tages fadet ud af ovnen og køler af. Når blomkålen er lunken (eller kold) hælder du den i en blender med de øvrige ingredienser og blender til en glat cremet masse.
Smag til og server.


***********

Jeg har skovlet den ind ved hjælp af rå gulerødsstænger. Smed også lidt på toppen af et par tundeller, jeg fandt i fryseren og optøede til min frokost. MUMS!

Hulehilsen Malene

Er du vild med dip og dyppelse, så se også:
Avoziki
Ketchup - the Paleo way
Dressing til broccoli salat og andre grove salater
Sort oliven tapanade
Verdens bedste rødbede humus
Dip: Roasted roma salsa
Dip: Mayobaseret til rodfrugter og lign.
Mælkefri tzatziki
Guacamole med purløg
Ærte-avokado creme

6 kommentarer: