Paleolivet: Hverdagsmad: Karry kålgryde m æble

mandag den 23. februar 2015

Hverdagsmad: Karry kålgryde m æble


Der findes allerede 2 udgaver af kålgryde på bloggen. (Den med okse og den med lam)
Og i virkeligheden er det jo en supernem ret, som kan varieres uendeligt.

Det er bare det,
at hvis nu du endnu ikke har fået ”Kålgryde” ind i dit repetoire af nemme hverdagsretter,
som kan laves i en fart.


Ja, så har jeg en mission.

Min mission er at få dig til at prøve kålgryde.
For det smager bare godt hver gang!
OG så er det altså bare NEMT at smække sammen.

Og de fleste børn og voksne kan li det. Også dem der ikke er store kål-tilhængere normalt.
Fik jeg sagt, at kål er MEGA sundt!?!

I dag vil jeg friste med en udgave med karry og æble.
Har du et par grøntsager i køleskabet der trænger til at blive brugt, så smid endelig dem i også.
Det skete fx for min bladselleri.


Kålgryde er også en af de retter, der er nem at lave til flere dage. Og ind i mellem, vil vi jo gerne slippe for at lave mad, ikk? Så her kommer en mega portion, den kan selvfølgelig halveres.


Karry kål gryde med æble

-den store gryde til flere dage! (eller 8-10 personer). Kan fryses.

Fedtstof
1 hvidkål
1200 g hakket okse eller andet hakket kød, fx kylling eller kalv/flæsk
3 løg
4 fed hvidløg
1 spsk god karry (eller mere!)
1-2 æbler
2 tsk hakket/revet ingefær (Eller tilsvarende marineret ingefær)
1 spsk salt
1 spsk æblecidereddike

Leg med smagen /tilsæt evt. – vælg frit en eller flere:
      Kokosmælk
     1-2 spsk Tahin
     1-2 hakket rød peberfrugt
     Citrongræs eller citronskal
     Honning
     Fish sauce

Hvordan sådan:
Er du lige så doven som mig, finder du fluks din foodprocessor frem – ellers brug en god stor kniv.
Pil og hak løget.
Hak hvidkålen

Skær æbler i tern (her brugte jeg altså kniven)

Smelt en rundhåndet klat fedtstof i en stor gryde. Svits løg og karry.

Tilsæt hakket kød og presset hvidløg.

Når kødet er brunet, tilsættes kål. Evt. lidt ad gangen, hvis det er svært at få plads i gryden!
Tilsæt salt og ingefær

Steg det hele i omkring 10 min.
Tilsæt eddiken

Smag til om der mangler salt eller syre eller karry!

Server og pynt med noget grønt eller din flotte røde kraut, hvis du har en!

**** Velbekomme*****

Hulehilsen Malene

Print Friendly and PDF

PS. Du vil formentlig få nok til aftensmad til 2 dage og 1 madpakke/frokost. Hvis du tager den med dig til din frokost, er det bedst hvis den kan varmes.
http://paleolivet.blogspot.dk/p/e-bog-paleo-madpakken.htmlOplever du ligesom mig, at der ofte IKKE er rester nok til alles frokost? Og savner du inspiration til hvad du så skal spise til frokost? Så har jeg faktisk samlet op mod 100 ideer til din frokost/madpakke i Paleolivets madpakkebog. Læs mere om den HER.

1 kommentar:

  1. Det lyder super lækkert og ser godt ud :-)
    Jeg elsker kålretter, min mor er rigtig god til at lave dem.
    Tak for inspirationen !

    SvarSlet