fredag den 12. december 2014

Hulefamiliens nye tomatsuppe med rejer

Det var torsdag. Og om torsdagen plejer ungerne ikke, at spise så meget aftensmad. Der har de været på besøg hos farmor og farfar.

Men med denne tomatsuppe havde jeg vidst forregnet mig. De støvsugede gryden!

Og den var altså også ret så yummi lækker. Så her får i den portion jeg lavede til os 5.
Da det var i underkanten, angiver jeg opskriften til at være til 3-4 mennesker!

Suppen her er nem Paleo aftensmad i den billige ende!

Paleo tomatsuppe med kokosmælk og rejer


1 god klat fedtstof
1 porre eller 1 stort løg
3 fed hvidløg
2 dåser flået tomat
2 store gulerødder
2 små røde peberfrugter
1 dl fond eller bouilion eller vand&salt
4 dl kokosmælk (hjemmelavet) eller dåse.
1 tsk tørret basilikum
evt 1 lille rød chili
400 g rejer

Tø rejerne op.

Skyl og hak porren og den ene peberfrugt. Brun porre/løg i en gryde med en gavmild mængde fedtstof. Tilsæt hvidløg. Tilsæt peberfrugt.
Tilsæt de flåede tomater og fond.

Mens det simrer i gryden, skræller og river du de 2 gulerødder. Op i gryden med dem og basilikumen.
Bruger du chili, hakkes den fint og tilsættes
Nu må det gerne simre 10-15 min,

I mens kan du lave kokosmælk (eller åbne dåsen) Tilsæt kokosmælken til suppen. Lad koge 2-3 minutter. Nu skal suppen blendes glat og lækker.
Smag til, måske skal den have lidt mere salt?

I en skål der kan stilles ved siden af suppen fylder du rejer og den anden røde peberfrugt (hakket), så alle selv kan fylde i suppen ved bordet. (Rejerne smager nemlig bedst, hvis de ikke bliver varmet for længe).

Velbekommen.

Har du lyst til brød til suppen, kan du servere ristede trekant-stykker af grøntsagsbrød.

Hulehilsen Malene

PS. Du kan vælge at følge bloggen via bloglovin, så får du automatisk besked om nye indlæg!

LINKS I DETTE INDLÆG

>>LAV SELV KOKOSMÆLK<<

>>VERDENS BEDSTE HVIDLØGSPRESSE<<

>>GRØNTSAGSBRØD<<

>>BLOGLOVIN<< 

1 kommentar:

  1. Det er bare så god en kombination. Jeg har en lignende opskrift her: http://saga-i-farver.blogspot.dk/2012/01/indonesisk-rejesuppe.html?m=1
    Den er også ren guf.

    SvarSlet