torsdag den 6. november 2014

Tid, tid, tid - jeg mangler tid!


Mine største udfordringer er tid, tid, tid ;-)

Sådan skrev Jette, der modtager Paleolivets nyhedsbrev. Som svar på, hvad der var hendes største udfordring.
Og jeg følte den største genkendelse.

Der er dage hvor jeg bare har lyst til at råbe "Fåååååååårk" og ringe efter 5 pizzaer. (Er du egentlig klar over, hvor meget øko-kød man kan købe for prisen på 5 pizzaer? Og ja, hvis jeg skulle mætte min familie, ville jeg have brug for 5 hele pizzaer, selv om Silje nok kunne nøjes med en børne-størrelse.)

Jeg har 1 regel. Intet er forbudt! Hvis jeg VIRKELIG VIRKELIG har lyst til en pizza eller på anden måde er i nød, så må jeg da gerne spise en pizza. Mit mål er blot at spise sundt 95% af tiden.

Men ved du hvad? Jeg har slet ikke lyst til den pizza. Jeg orker ikke følelsen i kroppen bag efter. Og den pap-agtige smag. Så jeg hanker op i mig selv. Og griber til en af de lette.

En af de retter der sidder på rygraden.
I gamle dage, havde det været noget med gluten/hvede. En gang pasta med kødsovs. Pitabrød med fyld. Den slags.

Nu er det andre retter. Det kan fx være



8 retter der kan laves i en fart, uden avancerede ingredienser.


  • Hakkebøf med hvidløgs-stegte grønne bønner (fra fryser)
  • Laksebøffer på en bund af pandestegt spinat. Toppet med "hvad jeg nu finder på". Fx en pesto.
  • Tøm køleskabet salat. Altid toppet med protein. Og dressing af en art. (SE FOTO HERUNDER)
  • Æggekage m bacon og grønt. Toppet med skiver af avokado
  • Kålgryde
  • Kyllingefilet og frost-grøntblanding i kokosmælk m ingefær og hvidløg.
  • Tacos ret paleostyle
  • Lammekoteletter med tomatsalat og pandestegt spidskål

SÅDAN LAVER DU "TØM KØLESKABET" SALAT:
(Fisk og skaldyr kan også bruges!)


Men jeg er også blevet bedre til at forberede mig.
Bruge min fryser.

 

Hvis du ofte løber tør for tid, så er fryseren din ven.


Lav ALTID dobbelt portion af mad med hakket kød. Næsten alt mad med hakket kød, kan fryses. Farsbrød, frikadeller, kødbundstærter, pandebix, kødsovs.....

Men også frostgrønt.
Jeg har altid spinat, grønne bønner og ærter i fryseren. Og så forskellige grønt-blandinger. De skifter jo fra butik til butik.

Jeg køber gerne øko, men kan jeg ikke få det, tager jeg dem alligevel. Fx har de tit nogle anderledes blandinger i REMA1000.

Og vi har jo efterhånden lært, at grøntsagerne ikke bliver mindre sunde, af at blive frosset ned.

 

Krydderblandinger for variation.


The #1 favorit er tacos blandingen. Vi har ALTID tacosblanding på lager.
Jamen, det går simpelthen så stærkt at stege noget hakket kød på panden med en gang tacoskrydderi og tømme køleskabet for diverse grønt, der skæres lidt ud, evt rive og serveres til, sammen med en gang tacos-sovs på glas. (Find et mærke uden sukker)

Men bare det at have en masse krydderi-blandinger, kan fjerne følelsen af, at spise det samme hele tiden.

Jeg er vild med alle urtekrams blandinger, men min favorit er Urtekram rød dipmix.

Har du lidt ekstra tid en dag, er det altså også sjovt at blande sine egne.
Find opskriften på pikantblanding og en fræk karry blanding her:
KLIK HER - opskrifter på krydderblandinger


Madplaner.


Hvis halvdelen af din udfordring består i, at du i en fart, skal finde på HVAD du skal spise, så er madplaner altså en god hjælp. Den tid jeg bruger på at lave mine, er altid sparet hjem. Også selv om jeg ikke følger dem hver dag.

Men de dage, hvor tiden bare bliver slugt af 100 andre ting. Der er det SÅ DEJLIGT, ikke at skulle tænke. Bare gå i gang. Med madplaner, er det også meget nemmere, at få taget de rigtige ting ud af fryseren aftenen før. (For der har jeg også været et par gange. Ups! Det kød jeg skulle have brugt, er bundfrossent..)

Hvis du ikke orker at lave dine egne madplaner, så tag et kig på mine. Jeg ligger ny madplan ud, hver søndag. De er lavet til min familie = 5 mennesker. Og så der gerne må blive lidt rester (de bliver spist til frokost og morgenmad).

>>KLIK HER for at se Paleolivets madplaner<<

Oprethold et nødlager


Det er bare SÅ meget nemmere, hvis der er lidt tun, flåede tomater, kokosmælk og den slags, at gribe ud efter, på dage hvor man ikke engang orker at gå til købmanden. (Det var bl.a. sådan min opskrift på Tunfad blev til)

Til inspiration ser min liste sådan ud - ting jeg altid har i skabet
-tun
-kokosmælk uden e-numre
-flåede tomater
-koncentreret tomatpure
-masser af krydderier
-rigeligt med øko-æg
-oliven
-loppefrø skaller (Også kendt som HUSK, det er bare billigere at købe dette mærke)
-gærflager

Del din bedste ide


Hvad med DIG? Har du en redningsplanke der bare virker hver gang? Hvad gør du, når du løber tør for tid? Del gerne dit bedste tip, så flere kan få glæde af det.

Hulehilsen Malene

PS. Måske har du lyst til at gøre ligesom Jette og 100-vis af andre og få Paleolivets nyhedsbrev? Du får også en pdf med 7 hurtige retter, der kan være på bordet i en fart! Den kan du jo printe ud og bruge på de travle dage!
 

Hvis din største udfordring er at finde ny inspiration, så har jeg et godt tilbud til dig!
For kun kr 79,- får du mere end 100 forskellige ideer til hvad du kan spise til frokosten.
Vil du gerne være ordentlig mæt og veltilpas efter din frokost?
Vil du gerne have ungerne til at synes det er sjovt at spise sundt?
Vil du gerne have ideer til mad der kan spises med fingrene?
Så er PALEOLIVETS MADPAKKEBOG svaret!
PS. Der er tilfredshed garanti eller pengene tilbage!
Bestil
Bogen:
Læs mere:

Foto øverst: By stockimages, fra FreeDigitalPhotos.net
Indlægget indeholder affiliate-links. Det er links til hvor jeg selv handler, fordi jeg synes prisen af god. Handler du gennem disse links, støtter du bloggen UDEN at det koster dig noget! Så tak for det!

2 kommentarer:

  1. Sikke et skønt -og virkeligt brugbart indlæg.
    Nogen gange er der også meget knald på her at det mest bliver til røræg og nødder .. suk.

    SvarSlet
  2. Jeg har altid kokosmælk i skabet samt rejer og bønner/andet frostgrønt i fryseren - så kan man lave curry med rejer på no time :)
    Steger grønt til det er nogenlunde optøet, i karry, tilsætter kokosmælk og varmer igennem - og så de frosne rejer til allersidst, de skal bare gennemvarmes, tager kun et par minutter. Færdig!

    SvarSlet