Paleolivet: Skyhøj forbrænding. Status uge 3

fredag den 10. oktober 2014

Skyhøj forbrænding. Status uge 3

Status på uge 3

Stik-ord for ugen:
Jeg har skiftet type
Oktoberfest
Man kan faktisk godt blive øm af kun 15 min

Så sidder jeg her igen og skal gøre status over ugens synder. Måske er det meget godt, at min Skyhøj uge slutter om torsdagen, så har jeg næsten glemt weekenden. Hø hø.  Jeg ved, at man senere i programmet indfører festmåltider - jeg har bare taget hul på den del lidt før tid......Hvad kunne jeg gøre? Min svigerinde fyldte 40 og inviterede til oktoberfest med dans på bordene, tyske pølser og fadøl! Den største udfordring er næsten, at når man så kommer aaaaal for sent i seng, så er det bare sååå svært at spise fornuftigt dagen efter.

For dig, der lige er faldet ind og ikke har fulgt med, så følger jeg programmet i bogen: Skyhøj forbrænding. Som du allerede har gættet, er jeg færdig med uge 3 ud af 7 uger. Du kan læse om de forrige uger ved at klikke her: Min erfaring med Skyhøj forbrænding. (Bemærk, at dette indlæg vil ligge øverst, så du må scrolle ned!).

Jeg synes programmet passer fint ind i Paleo livsstilen, da mange af Annas kostråd stemmer fint med min livsstil.
Men gad vide, hvad der sker med mig, nu hvor jeg har skruet gevaldigt ned for træningen? Det finder vi jo ud af. (For jeg regner med at gennemføre!!)

Status på kroppen


Min vægt er:
Den samme. Men jeg er bange for, at det kun skyldes, jeg spiste for lidt og for tidlig aftensmad i går. Resten af ugen, har den ligget OVER udgangspunktet.

Mine cm mål er:
En katastrofe! Lige meget hvor meget jeg hev i det målebånd, så ser det ud til at mit bredeste sted = hofterne, er bredere end da vi startede. 3 cm!!!!!
IKKE GODT!!!!

(Hvorfor er det altid måsen og hagen der vokser først? Det ville da være sjovere, hvis det var brysterne!!)
 
Så ugens store afsløring er:
Jeg skifter type! Allerede fra start af, havde jeg svært ved at finde ud af hvilken kategori jeg hørte til. Og jeg valgte at starte som type 2. Det er også den type der skal spise mest kulhydrat...
Og den type der har tendens til at spise for lidt.
Men i virkeligheden spiser jeg aldrig "for lidt" med min gode vilje. Jeg har nok nærmere tendens til at spise for meget, hvilket passer på en type 4.
Jeg starter ikke forfra, men læner mig fra nu af, mere op af retningslinjerne for type 4. Det betyder, at jeg skal skrue lidt ned for den daglige kulhydrat.
 
Jeg startede programmet her, med en vægt der lå over den der har været normal for mig de sidste par år. Derfor er det ekstra uhyggeligt for mig, at se vægten stige yderligere.
Og selv om både min vægt og min fedtprocent er indenfor normal-området, så er de i den høje ende af normalområdet. Og skal altså ikke op!
 
Men jeg kan jo ikke bare sidde her og give Annas program skylden! Jeg har jo selv skejet ud i weekenden. (Men det gør jeg så tit, plejer at få vægten på plads igen inden ugen er omme).
Hvis jeg skal pege på noget - så er det søvn. Ikke kun den jeg manglede i lørdags. Men den jeg ikke får i hverdagene, fordi jeg er stresset og har søvnproblemer. Jeg er mega god til at gå i seng til tiden, men det hjælper jo et fedt, når man ikke kan falde i søvn. Derfor må det også være et ekstra fokus for mig i den kommende uge. (Og det var så NU, du regnede ud, hvorfor jeg lige havde valgt DET citat som titel-foto til dagens indlæg :-) )
 


Træningen i uge 3

Må jo bare konstatere, at selv om træningen føles af INGENTING og er hurtigt overstået, kan man godt blive øm. Kan fx mærke mine ben i dag efter Goblet squat :-)
Men dejligt har det været. Altså sådan at træne sådan bare liiidt hårdere.

Fredag: Fri (Da uge 2 sidste 2 træningsdage havde været onsdag og torsdag)

Lørdag: Eftermiddag: Walk outs 5 gentagelser ad gangen. I pauserne lavede jeg øvelser fra uge 1 og 2, som foreslået. Bliver stadig svimmel af at lave 360 graders vejrtrækning.

Søndag: Fri. Manden og jeg gik en tur på ca 3 kvarter.
Havde ømme skuldre - på den gode måde - efter walk outs. Nice! Øm er klart at foretrække, fremfor beton-skuldre, som de plejer at være!


Mandag: Formiddag: Goodmornings 5 gentagelser ad gangen med 12 kg. Det var ikke hårdt! Måske skal jeg vælge 16 kg næste gang? De der goodmornings kræver lidt koncentration fra min side, fordi jeg nemt kommer til at lave dem som squats. Jeg har studeret videoerne flere gange for at se forskellen. (Du finder Goodmornings her: https://www.youtube.com/watch?v=w9nm5Jf3jkU )

Tirsdag: Eftermiddag: Push press - 3 gentagelser med hver arm med 8 kg. Den tror jeg også godt jeg kan skrue op i vægt. Selv om jeg faktisk fik spændt for meget i nakken. Det her er i øvrigt sådan en øvelse, hvor man godt kan mærke, man ikke er lige stærk i begge sider.
I pauserne laver jeg øvelserne fra uge 1 og 2. Det passer meget fint.

Onsdag: Fri.

Torsdag: Runder af 5 Goblet squat med 12 kg. Også her måtte jeg have meget fokus på nakken, som jeg har tendens til at spænde for meget/forkert. I det minut jeg holder pause, øvelserne fra uge 1 og 2 (minus baldeløft)
-Og fredag, i dag, kan jeg så mærke mine lår, selv om jeg synes det var let i går!!!

Maden - spist i uge 3


Det med fedtet har generelt været nemt, fordi det i forvejen er en naturlig del af min måltidsskabelon, når jeg sammensætter måltider.
Så jeg har fortsat brugt min energi, på at lave fornuftige eftertræningsmåltider. Jeg kæmper lidt med dem, fordi de helst skal indeholde stivelses-kulhydrat og det betyder rodfrugt (eller korn/brød/ris). Ikke at jeg har det fjernest i mod de dejlige rodfrugter, men de skal helst tilberedes... Og det betyder planlægning.
Desværre er jeg lidt stress-ramt, og har mistet en stor del af min evne til at planlægge og overskue (rimelig scary!), men det går nogenlunde.  Ind i mellem bliver det en smoothie, og så må jeg nøjes med de kulhydrater den kan servere.

Mit eftermiddagsmåltid på ikke træningsdage, kommer nemt til at ligne mit eftertræningsmåltid. Og det er jo ikke helt meningen. Jeg forsøger at finde en balance. Jeg er stadig meget sulten om eftermiddagen og kan ikke undvære det 4. måltid. Så jeg spiser altså 4 måltider hver dag, træning eller ej.

Her kommer et par eksempler på hvad jeg har spist i ugens løb. Du kan roligt ligge chokoladen til (Den afhængighed har jeg ikke sluppet.. men mørk chokolade, er vel sundere end at ryge? Faktisk står det på Annas liste over sundt fedt!!)

Lørdag morgen stod den på bananpandekage. En klassiker!

Morgen:
De fleste af mine morgener bestod som altid af variationer over æg. Den ene morgen fik jeg en ægge-rørsammen med en god rest andefedt-stegte grøntsager. Mums det var godt.
De morgener jeg laver spejlæg spiser jeg som regel ½ avokado til, for at få fedt (som er ugens fokus).
Jeg kan godt anbefale denne her: Omelet med rejer og avokado
Og så var der den morgen, hvor jeg måtte snuppe en smoothie med proteinpulver, fordi der var udsolgt af æg og rester. Lavede den tyk som yoghurt og dryssede med kokosflager, mandler og kværnet hørfrø.

Nuj, det var god frokost!

Frokost:
Nogle dage rester.
En dag grønt med hønsesalat.
En dag tapas tallerken med rester fra oktoberfesten = gode skinke og pølser, sammen med masser af gnavegrønt og lidt mandler /oliven (for fedt)

Aftensmad:
Rispapirruller med kylling, grønt og en gode mayodressing (Rispapir er ikke Paleo, men jeg antager der for at være i den uskyldige ende)
Oktoberfest tapasbord med pølser, skinker, oliven og ... brød (anden gang indenfor en måned jeg spiser brød, men der var ikke så meget andet at gøre)
Langtidsstegte andelår på en bund af pastinak og andre grøntsager. Vi fik ikke ekstra fedt til denne, men der var nu også ret meget andefedt ;-)
Pastinakpasta (brugte min spiralizer) med Bastians kødsovs. (Det var min søn, der lavede mad) og en råkost af gulerødder/peberfrugt/æble.
Fisk med ingefær gulerødder og dampet broccoli (her var der vidst for lidt fedt)
Skønt pandebix lavet på kylling
Øko kotelet med råkostsalat og masser af god oliedressing.

Efter træningsmåltider:
Mere "sandwich" hvor brødet består af revne søde kartofler og spinat rørt med æg og bagt.
Frisk presset juice af grønt og frugt + lidt skinkerest.
Æggekage bagt med gulerod, pastinak og squash.

Næste uge.

  • Ligner træningen denne uge. Og den kunne jeg li! Så det er dejligt.
  • Der er fokus på at få 6 kopper grønt. Da min kost-filosofi er at erstatte de klassiske kulhydrater fra ris/pasta/brød/korn osv med grøntsager, tror jeg ikke den bliver så svær. Men jeg vil forsøge at måle, om det rent faktisk passer, i stedet for bare at tro...
  • Der er også fokus på fordøjelsen. Trofaste læsere af bloggen, vil vide, at det har været et tilbagevendende fokus for mig i laaaaaang tid. Så det er fint med endnu en runde. For ærlig talt... Den er stadig ikke perfekt.
  • Og som en ekstra for mig - fokus på søvn.


Hvis nu....
 

Ny status om en uge. Glæder mig.
Hulehilsen Malene
 
Psssttt! Vidste du at modtagere af mit nyhedsbrev, får en pdf med 7 lette gange aftensmad med masser af protein, grønt og god fedt. Lige nu, får du også et specielt godt tilbud på Paleolivets madpakkebog. Du kan melde dig til nyhedsbrevet lige her: Klik her og bliv VIP

 
Affiliatelinks.


1 kommentar:

  1. Jeg følger også skyhøj forbrænding. Når jeg skal sørge for at få stivelse med i mine måltider (spiser normalt relativt LCHF), tager jeg ofte en lille dåse majs eller sørger for at have kolde kartofler til salaten eller lign. Ved godt at det ikke er paleo, men hvis du nu bliver træt af rodfrugter ;)
    Mvh Eva

    SvarSlet