mandag den 20. oktober 2014

Laksefrikadeller

Laksedeller uhm...

Da jeg anmeldte af bogen "Stenalderkost"" udvalgte jeg nogle opskrifter, jeg gerne ville prøve. Laksefrikadeller var en af dem. Jeg elsker laks. Ungerne elsker laks og fiskefrikadeller. Og laks er sundt (Tænk omega3 fedt).


Opskriften jeg deler med jer i dag, er inspireret laksefrikadellerne fra "Stenalderkost ". Diana Sanfilippos opskrift arbejder med vildlaks fra dåse. Det er ikke noget jeg falder over, i mit lokalområde, så jeg har i stedet brugt optøet vildlaks, der fås i de fleste supermarkeder. Og jeg vil påstå det er næsten ligeså nemt. (også kun næsten. Og du skal huske at tø op!)
(Jeg har fået et tip, om at du kan købe dåselaks i Føtex!)

Og så til opskriften.....

***** 

Paleo laksefrikadeller


350 g vildlaks (dåselaks kan bruges, hvis du har)
2 sammenpiskede æg
3 spsk finthakket løg
2 fed presset hvidløg
1 finthakket forårsløg.
1 tsk Pikant krydderiblanding (Tjek linket for at se, hvor nemt den er)
2 tsk sennep (kan udelades)
2 tsk  kokosfibermel
Fedstof til stegning, fx kokosolie eller klaret smør

Bring en lille gryde med letsaltet vand i kog. Kog laksen i ca 2 min, kun lige til den ikke er helt rå længere.
Lad laksen køle af og hak den med en kniv.
Mens laksen køler, kan du hakke løg og røre æggen sammen.

Bland alle ingredienserne godt sammen og form laksefarsen til 4 deller, som steges på panden. Måske skal du stege dem 1 eller 2 ad gangen. Lad dellerne brune på den ene side, vend og steg færdig på den anden.

Server gerne med friske citronbåde.
*****

Variantionsmuligheder
  • Kan også laves med karryblandingen (Den finder du samme sted som pikantblanding: her)
  • Brug finthakket porretop i stedet for forårsløg
  • Brug mandelmel i stedet for kokosmel. Eller lidt loppefrøskaller .
  • Tilsæt 1-2 revne gulerødder for mere grønt
  • Du kan krydre med friske krydderurter i stedet for løg



Laksefrikadellerne kan spises varme til aftensmad, eller kolde i din madpakke. Det er faktisk en rigtig lækkerhaps til madpakken.

Mangler du flere madpakkeideer, er Paleolivets madpakkebog måske noget for dig. Læs mere om >>madpakkebogen her<<.


Mælkefri og glutenfri opskrift. Indlægget indeholder affiliate links.

2 kommentarer:

  1. Lækre laksefrikadeller med godt indhold, vil jeg bestemt forsøge.

    Jeg vil høre dig og dine læsere om noget vigtigt. Lige nu kører der Knæk Cancer og via Danske Bloggers indsamling til Knæk Cancer kan vi hjælpe.
    Vil du være med til at støtte og lave dit eget indlæg på din blog?
    Du kan læse nærmere på min blog via et tryk på mit navn eller følge dette link:
    http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/10/knk-cancer-danmark-rundt-nu.html

    Håber at høre fra dig. Hilsner fra Maria med "En verden af kunst"

    SvarSlet
  2. MUMS, hvor ser det lækkert ud :-)
    KH Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet