Den lækre opskrift her er både lowcarb, vegansk, mælkefri og sund. Og så smager den godt ;-)
Pesto af gulerods toppe
3 gode håndfulde blade fra gulerodstoppe (svarende til hvad der kommer fra et lille bundt)1 dl olie
citron efter smag, ca 2 spsk (start med halvdelen)
½ dl gærflager (eller revet parma-ost, hvis du spiser mælkeprodukter)
1 lille fed presset hvidløg
½ dl solsikkekerner eller pinjekerner eller cashewnødder
salt og peber
Jeg bruger ikke hele gulerodstoppen i min pesto, da de største stængler er for grove. Rib derfor stængerne for blade, som skylles.
Pesto med minihakker:
Hak først bladene i minihakkeren, tilsæt derefter øvrige ingredienser og hak/bland til ønsket konsistens.
Pesto med blender/stavblender:
Bare bland alle ingredienser og blend til ønsket konsistens.
Smag til om der mangler salt eller citron.
Her på toppen af en gang blomkålsris og kødsovs af kyllingelever
Prøv også de andre pestoer fra Paleolivet:
Paleo pesto med basilikum
Paleo pesto af radise toppe
Rucolapesto
Skvalderkålspesto
'''
Shoplinks er affiliatelinks til hvor jeg selv plejer at handle. Ingredienserne kan købes hvor som helst, men disse har en fari pris og god kvalitet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar