Paleolivets spiralizer-uge, er en uge, hvor jeg ud over en
Kender du "Will it blend"? Det er en hel serie af små youtube videoer, hvor en tosset mand tester om ting kan blendes. Alt muligt - virkeligt ALT muligt - som fx mobiltelefoner, Ipads osv. (Hvis du aldrig har set det, så søg på "Will it blend" på youtube - det er ret sjovt.
Dagens indlæg er inspireret af "Will it blend" - og hedder derfor "Will it spiralize?". Går du og tænker på, hvilke grønsager du kan bruge i din Lurch Spiralizer? Så er her en oversigt. Paleolivet at har været i køkkenet og teste for dig! (Nej ikke iphones og den slag - de kan ikke spiralizes)
Du får testresultaterne herunder. Men først
et par grundprincipper at gå ud fra:
#1 Hårde grønsager er bedst
#2 Bløde grønsager og frugter duer som regel ikke
#3. Grønsagen må ikke være for tynd
#4 Er grønsagen meget skæv, så skær den over i mindre lige stykker
#5 Generelt ikke egnet til frugt, dog kan de hårde som æble og pære gå an.
#6. Ikke god til grønsager der er hule eller bløde i midten (tænk som midten af et græskar)
#7. Fungere ikke så godt, med grønsager opbygget i lag.
Will it spiralize? Paleolivet i køkkenlaboratoriet.
AGURK: Ja, uden problemer. Men del evt agurk der hvor den bøjer, så du får nogle lige stykker at arbejde med.
APPELSIN: Ej, den fik jeg altså ikke testet. Vil du gøre det for mig? :-)
ASPARGES: Ikke testet - den er for tynd.
AUBERGINE: Nej. Det fungerede SLET ikke....
BANAN. Hmmm, man ser det for sig? Den går vidst ikke.
BROCCOLI. Kun den skrællede stok.
BUTTERNUT GRÆSKAR. Det fungere så fint - på den del uden kerner. Så gå efter de mest langhalsede!
FENNIKEL: Ja og nej. Altså, jeg kun godt spiralize noget af den, men havde næsten ligeså meget tilbage. Jeg vil til enhver tid foretrække et mandolinjern til opgaven.
GULEROD: Ja. Jo tykkere jo bedre. Og helst også lige. (Se evt. instruktioner og video i indslaget fra igår. Spiralize din gulerod)
JORDSKOK. Skal helst have en vis størrelse, men så fungere det fint! Brug fx her: Ovnbagte krydrede spiraler
KÅL: I princippet kan det godt, men Paleolivets dom: det er ikke besværet værd.
PASTINAK OG PERSILLEROD: Ja. Igen gå efter de tykke!
PEBERFRUGT. Katastrofe. NEJ NEJ NEJ.
KINARADISE. Ja, fungere rigtig godt. Se fx Spiralsalat med kinaradisse
LØG. Ej, det gik ikke så godt. Se på billede, hvad jeg fik ud af det, inden jeg gav op.
RØDBEDE. Ja, fungere fint. Brug fx her: Revet rødbedesalat og lav en spiral rødbedesalat. Eller prøv dens skønne ret Pink paleo pad thai
SKORZONERROD: Ikke testet. Den er for tynd
SQUASH. Er jo nærmest kongen i Spiralizerland. Den var du ikke i tvivl om vel? Den er perfekt til pastaerstatning. Skræl den for et mere spaghetti-agtigt look. Brug fx her: Spaghetti med kødsovs på Paleo måden. Se det ske på video:
SØD KARTOFFEL: Ja, fungere rigtig godt! (Gælder også for almindelig kartoffel, hvis du spiser den slags)
ÆBLE. Ja. Kan fx bruges i en spiral-råkost med spiral gulerødder. Vær opmærksom på, at det bliver hurtigt brunt, som æble gør, når det udsættes for ilt. Det kan hjælpe med lidt citron
Det var alt for denne gang. Har du forslag til andre ting der vil være gode i spiralizeren eller spørgsmål til grønsager, der ikke er dækket, så smid en kommentar herunder.
**********
Ejer du stadig ikke en spiralizer? Så se anmeldelsen af spiralizeren lige her.
Har du lyst til - helt gratis - at blive VIP hos Paleolivet, så du kan holde dig ajour med nye give aways og dejlige Paleo inspiration? Så skriv dig op her: JA TAK - den liste skal jeg være med på.
Vi ses i morgen til endnu en spiralize dag. I morgen er der SPIRAL-PIZZA på programmet.
Hulehilsen Malene
Ingen kommentarer:
Send en kommentar