Paleolivet: Lynhurtig og sund laks med dampet spidskål

onsdag den 5. marts 2014

Lynhurtig og sund laks med dampet spidskålNogen dage skal det bare gå stærkt, ikke? Sådan er det hjemme hos os. En skal til spejder, en anden skal til træning og ind i mellem alt det, skal der lige bikses en gang aftensmad og sunde madpakker.
Det er sådanne dage, vi spiser retter som denne. Nemt, sundt og alligevel sjovt at spise pga den skønne thousand Island agtige mayo-dressing.

Vildlaks og rejer på dampet spidskål


Du skal bruge:
1 stk vildlaks per person
1-2 spidskål alt efter hvor mange i er
Klaret smør
200 g Rejer
lidt pynt, tomater og dild fx

Thousand Island dressing mækefri:
Mayo, ca 1½ dl eller bare hele portionen
finthakket dild (Frisk eller tørret)
koncentreret tomatpure
Evt lidt sødning, honning eller daddelpure
paprika

Hvordan-Sådan:
Snit spidskålen fint og vaske den.
Del evt dine laksestykker i 2. Giv dem en gang salt og peber. Steg dem i klaret smør med skindsiden nedad til de er næsten færdige, så vendes de lige en gang.

Kålen dampes i en gryde. Når den lige er faldet sammen giver du den lidt salt og 2 spsk klaret smør og rører rundt engang.

Lav en mayo efter intruktionerne her: lyn-hurtig mayo (det tager kun 2 min!) og bland den med dild, tomat, sødning og paprika. Smag til, måske skal den have lidt mere salt eller citron?

Så er du sådan set færdig. Anret det hele på et fad med spidkålen nederst, så laksestykker, dressing, rejer og pynt. Vi stiller en del af dressing ved siden af i en skål, så man selv kan dosere, om man er til meget eller lidt dressing.

Velbekomme!!


PS. Vidste du at e-kogebogen Overskudsmad til underskudsdage er fyldt af den slags retter? Retter der kan laves hurtigt eller uden den store indsats, og som alligevel er sunde og lækre!
  LÆS MERE HER
Glutenfri, mælkefri, sukkerfri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar