lørdag den 15. juni 2013

Blomstersalat



Glem ikke, at det er tid for festlige salater. Lige nu er der så mange fine muligheder for at pynte sin salat. Det ku fx være en grøn salat med bellis.
Denne salat er en grøn i grøn salat, med salat, agurk, grøn peberfrugt, squash, avokado og så en enkelt fin skåret blomme (ikke grøn, i know!, men et fint syrlig sødt modspil til de øvrige ingredienser). Salaten blev vendt med en simpel oliedressing.

Andre blomster der kan spises og pynter er fx purløgsblomster som her, hvor de bare lige er drysset over broccoli og nye kartofler (som i følge nogle paleofortolkninger godt kan spises med måde. Det kan du selv google, hvis du er i tvivl. Her i huset nyder vi små portioner nye kartofler)





Mælkebøtte blomst og knop er også spiselige. Det har jeg dog ingen foto af. Du kan fx drysse et par fine gule mælkebøtte-blomsterblade over maden eller du kan stege nogle af knopperne i en gang klaret smør med lidt salt!

Syrenernes blomster kan også spises. Smager ikke af noget særligt - men ser fint ud.

Og stedmoderblomster. Hjulkrone. Kamilleblomster. Tallerkensmækker

Fra morgenfrue river jeg de gule blade af selve blomsten og bruger i salaten.


Vil du have mere salat-inspiration?
Prøv blomkålssalaten her: http://paleolivet.blogspot.dk/2012/07/blomkalssalat.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar