Det er også low-carb!
Aller farver kan bruges. |
Jeg har længe haft kig på et par opskrifter og nu er det sket. Det smager rigtig godt - virkelig lækkert faktisk. Jeg har dyppet alt muligt i det. Altså i form af grønsagsstænger, fx rå asparges og kernekiks. Det er også godt som side-salat.
Men lovsangene om, at det smager ligesom den ægte vare holder ikke helt - så ved du det. Men prøv alligevel - for det godt og sundt og en lækker dip! (Også perfekt hvis du spiser LCHF)
Paleohumus
Her er min version af paleo humus:
1 squash
0,75 dl tahin
½ dl citronsaft
1/4 dl olie eller som du synes passende
1 fed presset hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk salt (eller mere - smag til)
Jeg skrællede min squash fordi jeg tænkte, det måske eller fik en mystisk -ikke humusagtig farve. Gør som du helst vil.
Derefter blende - blende. Smage - smage til. Den smager endnu bedre efter at have trukket lidt ;-)
Gem i glas i køleskabet et par dage
Sådan; Humus UDEN kikærter!
Andre forslag til dip og dyp:
Paleo pesto med basilikum
Sort oliven tapanade
Skvalderkålspesto
Verdens bedste rødbede humus
Dip: Roasted roma salsa
Dip: Mayobaseret til rodfrugter og lign.
Rucolapesto
Skvalderkålspesto
3/4 dl tahin, er det så enten 3 eller 4 dl eller er jeg bare whack til at regne sådan noget ud?? Ville rigtig gerne prøve at lave denne, men er som sagt lidt dårlig til at følge opskrifter, og har aldrig lavet humus før så tør næsten ikke bare gå igang uden lige at spørge :P
SvarSletHej Maya. Det betyder 0,75 dl
SvarSlet