Paleolivet: Et par sjællandske tips til godt kød

mandag den 17. oktober 2011

Et par sjællandske tips til godt kød

Jeg synes det giver god mening, at spise kød af god kvalitet som en del af Paleo-kosten. Kan simpelthen ikke se, hvordan der skal komme ret meget næring ud af en mishandlet pap-kylling. Det har i hvert fald ikke noget med stenalderkost at gøre!

Her køber jeg kylling, lam, får og andet godt

Mine personlige kød- favoritter er Lam og kylling. Men udvalgte af Lam er meget lille i de danske supermarkeder og der er langt mellem øko-kyllingerne. Derfor har jeg mine egne favorit-leverandører, som forsyner min fryser.
Og som jeg gerne vil give min varmeste anbefaling.

http://www.allegaardenskylling.dk/


http://www.allegaardenskylling.dk/
Her køber jeg både, kylling, lam og fårekød. Har du endnu ikke prøvet fårekød, vil jeg opfordre dig til at prøve. Det er faktisk rigtig godt! Start evt. med hakket fårekød og lav et par bøffer af det.
Allegården levere til hele landet, men kun på bestemte tidpunkter.

Her køber jeg øko grønt /frugt, lam og græsfordret okse


Lam køber jeg også gerne hos min ynglings grønsagspusher.


http://www.buresodal.dk/Herfra får jeg hver uge leveret grønsager og frugt, primært fra lokalområdet, så vidt det kan lade sig gøre. Steen sælger også lam, samt kalve og oksekød fra dyr på græs!! Vi plejer at købe et halv lam, når han slagter, og de smager fantastisk. Og vi får mulighed for at prøve alle stykkerne fra dyret.

http://www.buresodal.dk/

 

Kender du et godt sted?


Kender du også til nogle snedige steder, der duer for en Nordsjællænder - men IKKE ligger i selve KBH - så vil jeg elske at høre om det! Har du anbefalinger, der gælder folket i resten af landet, så del dem også. Til gavn og glæde for alle :-)

Hvis du vil vide hvilke råvarer - ud over disse dejlige skønne naturlige sager herover - jeg sætter pris på i mit køkken, kan du evt. kigge forbi siden med "Grej og ingredienser".

Hulehilsen Malene

5 kommentarer:

 1. Åååh, det ser sygt godt ud. Jeg er lidt øv over at ingen af de to leverer til 3480. Jeg synes ellers vi ligger så tæt på Hillerød. Måske jeg skulle prøve at skrive og spørge, om de kan tage en lille detour.

  SvarSlet
 2. Åhhh, jeg må ha' mig en kummefryser så jeg kan få plads til masser af lækre kyllinger og lammeskanke :)

  SvarSlet
 3. De der Allegården ser ret interessante ud- de har også kalkuner- jeg spiser desværre ikke kylling og lukker derfor øjnene når jeg spiser kalkun.
  Dobbet moralsk big time.
  Jeg køber lam hos de små producenter hernede -det er fordelen ved at bo på landet at man har tæt kontakt til de små landmænd.
  Jeg overvejer dog om vi skal opdrætte et par grise når mine forældre evt får en mindre mark extra.

  SvarSlet
 4. Åh, Henriette. Hvorfor ikke kyllinger? Jeg siger dig, allegårdens kyllinger, er de bedste kyllinger jeg har smagt i mit liv. UDEN overdrivelse. Og min "gamle" mor er også blevet imponeret og har talt om hvordan det smagte i gamle dage!!!

  SvarSlet
 5. Hej Malene :)
  Alletiders blog, thumbs up. Er som mange andre hoppet på palæo-vognen, og må sige at det gavner mig meget positive på flere måder at spise efter disse principper.
  I min søgen efter inspiration kom jeg forbi din side og fandt lige et link til min arbejdsplads... Jeg er ansat på Allégården, som jeg også familiært er knyttet til, og jeg vil da lige bruge anledningen til at takke for de meget rosende ord :) Det luner inden i, når vi møder andre, som tror på os og det som vi arbejder for. Tak, både for rosen og inspirationen...
  ...Og Henriette... Kylling kan man da ikke leve uden hi hi...

  SvarSlet