Paleolivet: En rabarber dessert - vafler med rabarbertopping

torsdag den 2. juli 2015

En rabarber dessert - vafler med rabarbertopping


Oh skønne rabarber. De vokser stadig på fuld kraft i min have. Og den anden dag, kom der denne skønne dessert ud af rabarberhøsten.

Det er en kombi af vafler og rabarbercreme, som blev meget populær da hulefamilien skulle test-smage.

Den var nem at lave, fordi jeg allerede havde bagt banan-spinatvaflerne. Så næste gang du går i gang med vaffeljernet, så lav en ekstra portion og opbevar i køleskab eller fryser.

Desserten kræver også, at du har en dåse kokosmælk uden tilsætningsstoffer på køl. (Skal stå der mindst 2-3 timer - alternativt kan flødeskum anvendes, hvis du tåler det)


Vafler med rabarber-topping.


1-2 spinat-banan vafler pr mand
1 ds afkølet kokosmælk
Mørk chokolade eller kakaonibs til pynt
1 portion rabarbercreme*

*Til rabarbercreme:
1 bundt rabarber
1-2 tsk vaniliepulver
10-15 friske dadler
evt lidt vand

Rabarber skæres i mindre stykker og koges med dadler og vaniliepulver til udkogt. Blend  med en stavblender og tilføj mere vand eller dadler indtil det er cremet og tilpas sødt.
Stil det på køl.
Lav vaflerne efter anvisningen i linket  spinat-banan vafler - den angivne portion med 6 æg passer fint til 4 mand. Køl ned.

Åbn dåsen med kokosmælk. (hæld den tynde den i et rent syltetøjs glas og gem det til smoothie eller andre steder du vil anvende væske). Bland den tykke del med den afkølede rabarbercreme og giv det hele en tur med blender eller stavblender.

Anret cremen oven på vaflerne og pynt med kakaonibs eller revet mørk chokolade.
Cremen kan også fyldes mellem to halve vafler, som en slags dessert sandwich.

Velbekomme!


Tips om kakaonibs!
Kender du kakaonibs? Det er kakaokerner fra rå kakaobønner. De er sprøde, knasende med et hint af chokolade (dog uden det søde ). Det er rå uforfalsket cacaosmag. Jeg spiser dem ikke alene, de skal have noget af spille op i mod. Som tilbehør/drys virker de fantastisk, fordi de som i desserten her spiller op mod det søde og fede fra desserten og tilføjer et hint af chokolade. De anses for en slags superfood og indeholder dejlige antioxidanter og magnesium!
De kan købes her:  KLIK for at finde kakaonibsIndlægget indeholder affiliatelinks. Det er samme gode pris og du støtter bloggen, hvis du handler gennem dem.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar