Paleolivet: Paleo barbeque sovs

lørdag den 24. maj 2014

Paleo barbeque sovs


Ah, grilltid. Som jeg allerede har skrevet i nyhedsbrevet (nyhedsbrev tilmed her), er vi vilde med at grille.

I dag grillede vi en steg, som fik en god gang hjemmelavet Paleo barbeque sovs. Nam nam

Her får du opskriften, hvis du også har lyst til barbeque sovs uden sukker og andre mærkelige tilsætningsstoffer. (Har du nogensinde læst bag på flasken med barbequesovs? Det har jeg. Det så ikke så lækkert ud!)

Sovsen kan pensles på næsten alt :-) Prøv en okse eller svinesteg. Et par gode koteletter. Et par hakkebøffer. Eller et par af de grønsager, der måske skal med på grillen.

Paleo barbeque sovs

1 stor dåse koncentreret tomatpure (eller 2 af de små)
5 fed presset hvidløg
½ løg
1 spsk sennep (uden sukker)
2 spsk æblecider eddike (eller anden eddike)
1 spsk Olivenolie
2 tsk salt
½ tsk chili
1 tsk spidskommen
1 tsk Røget paprika
5 dadler

Bland tomatpureen med vand, til den fylder 2 dl. Jeg gjorde det, ved at hælde den op i et 2½ dl mål og tilsætte vand. Hak løg og dadler (uden sten) meget fint. Brug fx minihakker.
Bland derefter alle ingredienserne sammen.

Hvis løg og dadler ikke er helt finthakkede nok, kan du evt lige stikke stavblenderen i barbequesovsen.


Portionen her er ret stor. Hæld det du mener du skal bruge i en skål, så kan resten gemmes i et rent glas eller beholder og holde sig et par dage i køleskabet. Og meget længere i fryseren.

Velbekomme.
Hent den som pdf her

Grillinspiration:


Barbecuesovsen her minder om den vi tidligere har anvendt til kugelgrillet nakkefillet. Hvis du vil se, hvordan det foregår finder du det lige her:
Kuglegrillet hel nakkefillet

I dag brugte vi den på en okseculotte. Det findes der også en vejledning til.
Kuglegrillet okseculotte

Vi ses.

Har du lyst til at få flere opskrifter, madinspiration og tips, så meld dig her
Har du lyst til at kigge forbi facebook og sige her, så sker det her: Paleolivet på facebook
Har du lyst til at følge bloggen via bloglovin, så brug knappen i højre sidepanel:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar