Paleolivet: Måltids-salat med røget vildlaks

søndag den 2. februar 2014

Måltids-salat med røget vildlaks

Bemærkede lige at Netto havde Halehængt røget Vildlaks som spot i denne uge.  Det er lige sådan en fætter, du skal bruge, hvis du har lyst til en salat a al den på billedet herover.

Når jeg får lyst  til noget frisk, enkelt og hurtigt, tyr jeg ofte til en måltidssalat a la ovenstående. Det er hurtigt at lave og vi får fyldt grønt depoterne.

Sådan gør jeg:
Jeg fisker mit bedste store pæne fad ud af skabet og tømmer køleskabet for grønt.

I bunden ligger jeg en base af bladgrønt og fint snittet kål. Her er det rucola og fintsnittet rødkål.

Så skal der være lidt smag og farver. Jeg har brugt friske sukkerærter, ærter, cherrytomater, rød peberfrugt og lidt fintsnittet porretop.  Det kunne også have været lidt mere årstidskorrekt, med fintsnittet jordskok og revet gulerod og så en frugt til at levere lidt sødme og syre.

Næste lag skal sørge for fedt og flere smagsnuancer i måltidet (der er selvfølgelig også fedt i fisken). Det betyder Dressing. Det kan være en tynd pesto eller en mayo-dressing. Eller som her en simpel olie-eddikedressing. Ungerne kan bedst li det med mayo-dressing. Fx mayo rørt lidt tyndere med olie og tilsat paprika og hvidløg. Det dur fint til varmrøget laks.

Øverst anrettes laksen (eller anden protein) godt fordelt over salaten. (Det er også med til at sikre, at den første der tager, ikke får snupset al fisken). Der kan med fordel pyntes lidt ekstra på toppen, fx karse, krydderurter eller andet.
Server ekstra dressing "on the side".

Vil du lave en salat, helt magen til vores skal du bruge:
Salat.
1 bakke rucola
1 håndfuld fintsnittet kål
1 pose friske sukkerærter (125 g)
1 bakke cherrytomater
1 stor øko rød peberfrugt
1-2 dl ærter
Den grønne del af 1-2 porre, fintsnittet
1 halehængt røget vildlaks

Dressing:
Koldpresset olie
Eddike med god smag eller citronsaft
salt og peber
Evt. lidt hvidløg / sennep til dressingen

**************
Familiens reaktion:
Alle i familien spiser faktisk disse salater uden brok. Måske ikke med samme iver som hvis vi fx får Tacoret Paleostyle eller Roatza. Men nok til at blive mætte og få fyldt op på grøntkontoen. Jeg sætter pris på, at alle får en stor mængde rå grønsager, som jeg tror på også er en vigtig del, at sund kost. Ungerne sætter pris på, at kunne fiske uden om fx cherrytomater, som ikke alle kan li.

PS! Har du set, at Paleolivet lige nu har en Give Away kørende, hvor du kvit og frit kan være heldig at få en fantastisk Garject hvidløgspresser, mit nye favorit køkkenværktøj. Se mere her: http://www.paleolivet.blogspot.dk/2014/01/give-away-den-perfekte-hvidlgspresse.html

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar